anda berada di kawasan Puan Mell | jangan lupa +Follow | Dashboard

Resepi : carrot cake simple





lama tak hapdate woiii...
entah apa nak hapdate pun tak tahu. nak taip banyak-banyak memang tak boleh lah..
lil habib tu dok ngaco kan.. nak tengok omen ( ultraman).. nak tengok eebott (transfomers)
nak tengok api ( thomas and friends). and many more. pc ni dah jadi milik dia kot. hahahaha.

oklah.. beberapa hari yang lepas. ( baru nak hapdate? )
aku buat kek karot. simple sangat ok. maklumlah.. aku ni suka yang simple. hohoho.
syukrii ni kan budaknya payah nau nak makan sayur. macam2 cara. dressing lawa2 pun dia gelak2 je tengok. pastu "wowwww".
last2 amik suap mulut ummi. huwaaa...
so, akhirnya dapat idea nak wat kek karot ni.
dia ikut abah dia tau. karot tak makan tapi karot susu minum lak. hahaha.

oleh kerana dorang xmakan sayur tumis karot. aku pun buatlah karot susu.
then, hampas tu macam sayang lak kan. eh! buat kek lah..
sedap and gebuss jugak yu olss!!!


let see da recepiiii...

Carrot cake with raisin
  • 1cawan tepung kek
  • 1cawan minyak
  • 3/4 cawan gula. Nk half gula half susu pekat pn bole. Adjust la.
  • 2 biji telo.
  • 1 sk ovelet.
  • 1 cawan hampas karot

cara : 
Blend telo,gula n ovelet sampai kembang. Ayak tepung. Campur minyak n telo yg di blend td dan juga hampas karot. Gaul sebati. Masuk loyang. Tabur raisin @ badam. Kukus 45 min. Nk bakar pn bole.




tadaaa!!


yummiehh!!!




3 comments:

  1. Kreatif + rajin betol ummi syukri ni.

    ReplyDelete
  2. kreatif n tak membazir.sy suka resepi simple camni..to kt rumah tak pernah buat karot susu.biasa karot mmg sayur sentiasa ada kt rumah.kena cuti baking dulu..nk diet ni badan dah macam Belon.huhu..

    ReplyDelete

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..

 
Denim Template. Re- Edited by Puan Mell. ALL RIGHT RESERVED.