anda berada di kawasan Puan Mell | jangan lupa +Follow | Dashboard

Cucu Kesayangan.



sejak dok sini.. kadang2 aku rasa tepinggir.. sobs.. sobs.. syukrii lebih bijak panggil "opah" dari "ummi". masa dia bermain pun lebih banyak dengan opah.. dia datang cari aku kalau nak nenen si nenen jer.. mula lah menyondol2.. hehe.. drama jer.. syukrii memang ler rapat ngan opahnya.. cucu kesayangan kan.. dalam2 banyak cucu.. kata opah dia yang paling bijak dan aktiff bebenor.. seminit tak dok diamm..
kembang la sat ummi.. anak kena puji.. kuikui..

meh tengok aksi cucu kesayangan opah pagi tadi..




hai ummi.. ummi selesai je solat subuh.. tengok dia dok sedap je menyandar kat vuntot abah sambil mulut dok bising2.. hahaha..



hihihi... silauu.... pipi merah.. semalam jatuh.. hukhuk..



hamboihh!!... tunjuk kaki kat ummi?? kdang -kadang geram lah yu ols.. dia suka sangat main ngan kaki.. semua nak menendang.. tak kira apa.. muka abah ummi pun dia cuit pakai kaki.. bertuah punya budak.. puas dipesan.. lagi kita bising.. kita tepis.. lagi dia buat sambil tersengeh2. mengusik la kunon. mengusik pakai kaki ye nak?? hadoii... padahal tade sapa ajar pun.. 

gambar zoom.. tu yang xlawa.. kihkih.

teman opah xcersise.. sementara ummi sibuk mengemas , masak, basuh baju dan sebagainya.. kihkih..
tu.. tu... siap menyandar dengar opah dan kawannya meeting di tengah jalan. hahaha..




muka tak puas hati sudah.. nak melompat dapatkan ummi.. penat meronda.. nak upah la tu... :p



oklah.. itu saja cerita pagi tadi.. nanti petang up kan entry give away..  insyaallah... hehe.. 


~cyaa~

8 comments:

  1. bebudak kalau dengan nenek dia lagi suka sbb nenek manjakan lebih dari mak ayah dia..hahaha..

    ReplyDelete
  2. anak akk no 3 tu rapat ngan nenek dia...hehee.... kekadang jeles plak...

    ReplyDelete
  3. syoknye jln2 dgn nenek...blogwalking,jemput ke follow blog saya..http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. comel je gelagat adik syukri bermanja dengan opah dia ye ! :)
    lumrah tu mell cucu manja ngan opah..time kita manja dah close out :D

    ReplyDelete
  5. bila haus baru cari ummi ye.. hehe.. mmg cucu opah ni..

    ReplyDelete
  6. amboi jeles kat syukrii..hahaha.. dah nama nya cucu Opah..msti lah rapat kan..hihi

    ReplyDelete
  7. mungkin sbb syukri ni baby,tu yg jadi kesayangan opah..lgpun sape yg tak geram budak montel comel cmni..:)

    ReplyDelete
  8. cucu kesayangan opah la ni yer syukri..untung laa.. kalo deqla ada anak nanti, kesian kat dia x dpt nk manje2 ngan nenek belah mama dia ni ... hukhuk... kalo ada rezeki laa...

    ReplyDelete

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..

 
Denim Template. Re- Edited by Puan Mell. ALL RIGHT RESERVED.