anda berada di kawasan Puan Mell | jangan lupa +Follow | Dashboard

so so simple besday party.



last sunday. sempena besday syukrii. buatlah aktiviti potong kek. sian anak beta. besdaynya so so so simple sangat-sangat. only 2 kek yang ummi buat sendiri.. satu kek cekelat+milo. satu lagi kek marble kentang less sugar for syukrii. (lagi-lagi kek kentang. kahkah..)

bukan apanya.. bukan tym gaji lagik. huhu. lagipun maklong tade. kalau ada maklong syukrii. boleh dia sponsor. kahkah. bak kata maklong. ala.. bukan dia tau pun dia veranak bila. sok dah besaq baru tau. haha. tapi ummi buat jugak lah kek simple dimple kapadia kat syukrii. cum air teh yang syukrii takleh minum. dan jugak hidang kepek yang isteri ustaz khairi bagi.( kawan maklang syukrii)

lepas makan kek, kami bersiap-siap pei aeon manjung. bawak syukrii jalan-jalan sat. tu je kot..


muka tak sabar nak potong kek huduh ummi buat. haha

ternganga mulut trademark tu potong kek. hahaha

syukrii boleh makan sendiri tau yu ols...

hehe. ummi punya homemade. i kan suka baking even taklah sedap mana pung.. haha



 well, xcely my side or my hubby side.. kami sekeluarga bukanlah jenis yang suka sambut besday. maybe dah terajar dari kecil kot.. owh yer, kek tu banyak gak lebih.. so, sedekah kat jiran sebelah sikit. kalau nak jemput budak2 . 5 bijik kek belum tentu cukup. ramai sangat. hahaha..


sekian saja besday simple syukrii.


~cyaa~




9 comments:

  1. Alhamdulillah!
    Sy pun sama mell, jarang sambut birthday Pa'e..just belikan kek dan sambut kami sekelurga jak..tak biasa..hehe...
    sedap nampak kek tu.. rajin ummi baking...:)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..buat sendiri lebih bermakna kan.. syukri comeiii!! mulut potong kek bentuk tiga segi..hahahaha..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah macam ni lagi best syukri dpt kek homemade lagi..betui tu kecik cmni mana tau demand apa2..dh besar cam aiman nti mesti mitak kek..dh besday sinonim dengan kek..nasiblah aiman jenis tak mitak hadiah..janji ada kek..huhu

    pandai syukri makan sendiri..:)

    ReplyDelete
  4. sama la ngan akak..tak reti nak sambut besday..kesian anak2..haha..
    okla tu..lagi berkat buat kek sendiri!!

    ReplyDelete
  5. xpe la simple pun..janji dpt sama2 raikan... special lagi tu kek umi dia yg bikin sendiri.. kat kedai mana nak dpt.. :)

    ReplyDelete
  6. Family nrl pun sama... kalau nak sambut tu, buat ala kadar je... cukup ada kek, makanan 2 ke 3 jenis... untuk kami satu family jer... cuma jemput jgk lah mak & mertua memeriahkan besday cucu... ^__^

    ReplyDelete
  7. okla tu.. siap dua biji kek lagi.. meriah nau.. huhu..

    ReplyDelete
  8. Saya plan nanti bday Luth... kami pon tanak beli kek. Heheh. Sbb sama la pendapat dgn maklong syukrii. Dia belum faham lagi. Cuma bila amik gmbr, mungkin dh besar nnt dia boleh tgk. Tapi, itu plan je. Dah sampai masa nnt kot2 mama dia yang over beli kek besar celebrate bday Luth. heheh.

    ReplyDelete

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..

 
Denim Template. Re- Edited by Puan Mell. ALL RIGHT RESERVED.