Air Jimmy Asmara



Air jimmy asmara a.k.a air fanta hijau..
ikut resepi asal lain sikit dari my mum version. mak aku ni memang suka renovate2. jadi sedap lak tuh.. kihkih..

nak tau macam mana air jimmy asmara tu camna? 

tadaaa..
.

.
.
.
.
.
.


resepi : untuk 1 jug.

  • air secukupnya
  • air gula secukupnya
  • 7 biji limau kasturi. ( ambil jus nya)/ 2-3 sudu pati limau sunkist.
  • beberapa titik pewarna hijau ( we use pewarna hijau epal starbrand)
  • setitik dua esen pisang ( we use starbrand too..)-jgn overload nanti xsedap.. pedarr..
  • secubit garam ( optional )

cara :
~ campur semua macam bancuh air minuman biasa. kuikui..





note: ikutkan resepi air jimi asmara ni pakai pati limau sunkist. but my mum adjust pakai jus limau kasturi. lagi jimat. hehehe.. but lagi sedap dan refreshing hoccay.. and buat ais krim malaysia pun beshh.. wallaaaaaa...











12 comments:

  1. sedap nya Mell..kalau minum masa cuaca panas mesti nyaman...
    kreatif jg ubah2 resepi ni...:)

    ReplyDelete
  2. wah... kreatif ummi syukrii ni...

    ReplyDelete
  3. kak membayangkan jsu limau kasturi yang kak suka tu, mixed dengan potongan pisang...

    ReplyDelete
  4. Sedapnya..hijau2..lama x minum air ais ni..:)

    ReplyDelete
  5. ok. boleh try ni. part buat eskem malaysia tu yg tak menahan. tak sabarnya nak nyonyot

    ReplyDelete
  6. aiseh nm air pun unik..jimmy asmara..hehe mudah je nak buat..boleh try nt...:P

    ReplyDelete
  7. sedapnyaaa.. mesti rasa masam2 manis.. buat aiskrim mmg sedap..

    ReplyDelete
  8. amboii kemain lagi nama air tu eh.. hikhik... hijau sungguh mata hitam ku tgk air hijau tu... ;p

    ReplyDelete

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..