22-12-2012 ---- 22-12-2013 Syukrii Ali. ALLAH selamatkan kamu sayang..


22-12-2012
11.02am
detik terindah dalam hidup ummi..
melihat wajah ahli syurga ummi.
memeluk tubuh kecil didada ummi.
syukur.. syukur..
ya ALLAH..
atas Anugerah dan amanah ini..

ikutkan syukrii dijangka lahir pada 7-1-2013.
tapi anak ummi ni dah tak sabar nak jumpa ummi. tak sabar jengah dunia yang penuh pancaroba ini. 
teringat lagi ummi. untie Ratna cakap pada ummi. tym kiteorang msg-msgan. (lama dah xdengar berita pasal ratna since banjir di kemaman haritu.. kenapa ya xbalas msg n panggilan mell. hurmm.. hope yu be ok my dear..)

"mell. ratna rasa baby mell keluar sabtu or ahad ni. "

"ala.. u nak baby i same year dengan anak u la tuh. haha. xnaklah.. nak dia lahir awal bulan"



lebih kurang lah perbualan ummi dan untie ratna.. masin mulut untie ratna. :p .
ummi memang nak syukrii lahir awal bulan. verangan nak syukrii jadi baby tahun baru. hehe. tapi sebaik-baik perancang tu ALLAH s.w.t.

hari khamis. 20 -12-2012. ummi mc. sebab malam sebelum tu ummi muntah-muntah. di hujung2 prenangcy tu ummi memang kerap muntah2. mybe tu tanda2 kot. wallahualam.. pegi jumpa doc. doc cakap doc pun tak tahu. if kalau rasa tak sedap badan or baby kurang gerak terus ke hosp katanya..
so, pagi tu ummi buat kerja rumah macam biasa. abah request nak makan kari telur.. dengan gigih ummi pun buatlah.. then. abah balik rehat. lunch tym. kul 11 abah dah sampai rumah. tengah basuh baju. tiba-tiba rasa air keluar. sikit.. uiks.. terkucil kah? tak rasanya.. naik bilik tukar seluar kecik.. eh.. kua lagi air.. rasa macam air ketuban je ni. tapi kua sikit-sikit pulak. pakai pantiliner.. sempat lagi on FB. bukak group Komuniti ibu mengandung. ask them, ramai yang cakap better g hosp. memang dalam hati decide p hospital jer. tak berani amik risiko.

"abang.. sayang tak sedap hati ni. air kua sikit2. takut ketuban bocor.. "
"biar betul ni? betul ke nak bersalin dah. sakit tak?"
"tak... tapi rasa tak sedap hati. jomlah.. "
"jap. abang col mak and pakcik bagitau."
bersiap2 tunggu arwah MIL dan pakcik datang. MIL nak ikut jugak.. dalam pada tu air still kua sikit2.. terus ke hospital serdang dan cek bukaan. 1cm only. tapi memang ketuban dah bocor. sementara tunggu katil ada. sempat lah ummi baca surah Yassin dan Maryam untuk isi masa terluang. dan sempat jugak ummi tengok episod terakhir cerita drama TV3 tu. apa ye tajuknya. lupa sudah.. kisah selanjutnya klik -----> sini

21-12-2012
belum besalin. kena induce. induce pun induce la. janji my baby kuar selamat dan sehat.

22-12-2012. 
setelah dua kali induce. baru jalan terbuka. ALHAMDULILLAH.. orang dok cakap sakit induce sakit sangat2.. dalam hati dok doa banyak-banyak.
"ya ALLAH. kalau betul sakit bersalin tu sakit. biarlah sakitnya sekejap sahaja"
syukur.. ALLAH perkenankan doa ummi.. sakit sekejap saja. kalau katil sebelah sakitnya dari malam sampai ke pagi. ummi pulak pagi kul 8 sakit. syukrii kul. 1102am dah kuar.. 

somellnya dia..


dari kecik dah ada rupa korea. kahkah.






Alhamdulillah.. ummi masih lagi memeluk, membelai amanah ALLAH ini.. biarpun pelbagai suka duka  dilalui sepanjang tahun ini..







ummi bersyukur sangat dapat syukrii. syukrii anak yang baik, yang pandai bawa diri biarpun masih kecik , anak yang soleh , cepat belajar, sehat dan aktif.



semoga anak ummi membesar dengan sehat, bijak dan beramal soleh sehingga ke akhir hayat. semoga sentiasa berada dilandasan yang betul, sentiasa menyenangkan hati orang.berjaya dunia dan akhirat. Aaamin..






syukrii ali -





Syukran ya ALLAH atas segala nikmat yang telah kau berikan.. semoga engkau memberkati perjalanan hidup kami..






7 comments:

  1. Selamat Hari Lahir, Syukri... Semoga menjadi anak yang soleh dan berjaya di dunia dan akhirat... Aminnn...

    ReplyDelete
  2. comey syukri masa baby.. skng tmbh2 comey... owh awal eh terberanak..hihi.. syukri x sabar nak tgk umi dia la tu ... selmt ulang tahun pertama syukri... jap jer masa berlalu kan..

    ReplyDelete
  3. Selamat Hari Lahir Syukrii cyg..moga membesar dgn sihat, bijak & soleh.. membahagiakan ibu & ayah.. saat2 bergelar Ibu mmg paling manis bagi insan bergelar wanita...:)

    ReplyDelete
  4. happy born day syukri..

    luas kemain menguap..hehehe..

    ReplyDelete
  5. induce tu betul2 sakit ke tak? sampai 2 kali ye? kejap je terasa.. mcm baru je lg mell bersalin.. huhu..

    ReplyDelete
  6. touching pulak bc entry sis..moment plg indah bg seorang ibu..:)

    ReplyDelete
  7. hapy bezday syukri...jadi anak yg soleh yer...
    kisah suka duka mengandung n masa nak melahirkan akan ttp jadi kenangan yang paling best nak dikenangkan....

    ReplyDelete

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..