Pantai Teluk Senangin

aku nak hapdate entry ni dah lama. tapi asik tertangguh je akibat lupa.
aku nak share tempat mandi manda yang besh ni. kalau korang peminat pantai. bolehlah korang pegi sini kalau ke PERAK. instead Teluk Batik. baik Teluk senangin. bagi aku lah..
sebab pantai di sini lebih damai dan bersih.
sebenarnya.. dah lama aku tak mandi manda di teluk senangin ni. last aku rasa masa aku remaja kot.. sekarang remaja lagi. ngeh~
dulu... pantai ni lagi sunyi.. yang ada hanya perkampungan kecil nelayan. di hujung pantai.. pendek kata.. kalau heroin novel nak lari bawak diri bolehlah ke sini. feeling2 ombak rindu. kahkah..
tapi sekarang.. dah makin maju.. chalet pun ade. bolehlah kalau nak bermalam di sana. sabtu ahad pun penuh ngan orang.. tapi rasanya ramai yang belum tahu lagi kot. sebab koordinat dia agak jauh kedalam.. perlu rentas hutan sawit dulu. ekeke.. suami aku kata perak ni pemandangan dia. hutannnn sawitttt je sepanjang jalan. takda panorama indah betul. bukanlah.. keindahan perak ni banyak tersorok.. kehkeh..
so, masa baru2 balik kampung dulu. kiteorang bawak mak ayah and kakak aku dan anak2 beliau ke Teluk senangin. anak buah aku. si amirul dan zulaikha tu.. badan jenis alegik. cepat sangat gatal2. jadi.. biar depa beremdam lelama dalam laut tu..
pergi pun tak di rancang. mak kata. jom pi teluk senangin. kami pon . ok mak. no hal!
kami pegi petang dah.. dalam pukul 4 gitu.. cuaca pun redup. jadi takde proses pembakran kulit di situ.
bawak bekal cucoq udang , bihun , air jimi asmara... ais takdak. pun bolehh.. jajan biskut syukrii. eh! nak jugak selit. haha.



sunset


muka protes. tak dapat main air. takpe.. makan ajer. ggrrr



tak pueh ati arr.....


buih2 cinta. eh.. haha

waahhh...  syoknya depa main..

hepi dapat pijak tanah evem tak kena tanah pun. kahkah.

indahnya alam ciptaan tuhan. ~syukrii~

seashell. banyak. tapi tak kutip pun.

licinnn tapauan .. hahaha







harap maklung lah budak tak reti dok diam kann..

note : ini gambar dari hp murah. gambo yang lebih santek dalam kamera yg hilang kabelnya. huhuhu..



note : pic from other blogger yang pegi TELUK SENANGIN.
enjoy! nanti ada masa nak pegi lagik.

18 comments:

  1. Bestnya pegi pantai ni..mmg nyaman rasanya..
    dah lama tak ke pantai sbnarnya...
    Tak pernah smapi lagi teluk senangin ni, walaupn pernah duk perak dulu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. teluk senangin ni tak ramai yg tahu kot.. tak pemes cam teluk batik,

      Delete
  2. pantai senangin tak pernah dgr, ikan senangin je pernah dgr. bersih jugak pantainya. menarik jugak kalau tak ramai org. boleh la hungga2 bersama family dgn bebas. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang bnyk ikan senangin kat situ kata org.. hehehe.. a.ah.. pegi tym hari biasa.. memang sunyi.. bebas..

      Delete
  3. helemek... cantik2... boleh masuk dlm list nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehlah encikarman g bercuti2 kat sana.. syok.. nk wat gathering pun besh!

      Delete
  4. air jimi asmara tu pesen mana? kalau jenis kulit alergik mmg elok berendam air laut ni, macam my skin la, mula2 masuk laut mesti merah2 satu badan tapi bertahan la rendam selama boleh then ok la nnt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. my mum resepi. nanti i hapdate kan resepi air tu. hehe.. susah kan kalu kulit jenis alergik ni.. sian jugak kt budak2 tu ape pun xleh silap makn.

      Delete
  5. Tmpt kegemaran sya satu ketika dulu ni..huhu..mmg tenang je kat sini..tak ramai org..klu rajin kuis2 tanah tu bleh dpat remis kan cik mell..lama x dtg ke sini..rindu2.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. adrianna org mane? a.ah.. bnyk remis katenyer.. tp kite tak rajin mencari.. haha

      Delete
  6. mcm menarik je pantainya..dah lama tak ke pantai..kalau balik kampung mesti ke pantai..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh lah tahan pantainya.. dari PD. hahaha

      Delete
  7. Replies
    1. landai.. tak dalam sangat.. lagi.. pokok sampai tepi pantai.. best. redupp..

      Delete
  8. kak belum sempat ronda perak, mell. dok bertapa di ipoh saja.

    ReplyDelete
  9. pantai teluk batik tu kami p taun lepas kotoq la..pantai ni much better kot..nk p tu la jau kedalam plak kan..riang ria syukri dpt dok tepi pantai..klu dpt mandi manda msti lg best.hehe

    ReplyDelete
  10. bestnye beriadah tepi pantai gini.. kesian syukri..muka mcm kempunan nak main air jer...hihi...

    ReplyDelete

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..