Dia budak suka mengusik.




well.. u ols pun tau syukrii ni budak ceria.. satu lagi feel dia yang buat orang sayang menyayang cinta dikenang. dekat dia. adalah dia suka mengusik.

contohnya.. korang tau tak . kita kan kadang suka geletek baby.. ala.. yang buat bunyi-bunyi kat perot dorang tu.. yang brurrr.. brurr.. tu.. hahaha. alkisah, aku pun selalu la buat kat syukrii. memang gelak habis lah dia. mengekek-ngekek... tapi dia lagi pandai..
dia USIK balik ummi dia.. tengah-tengah nenen si nenen. dia boleh pegi tang perut ummi. buat bunyi-bunyi tu.. brurrrr.. brurrr... maka, ketawa mengilai-ngilai  lah ummi kena geletek dek budak syukrii. ggrrrrr.. geli lah yang oii.. lagi ummi gelak lagi dia buat. siap gelak-gelak lagi. aduhai la syukrii..

lagi dia suka usik ummi.. contohnya  dia suka gigit macam-macam. maklumlah. orang baru tumbuh gigi.. ye.. syukrii baru tumbuh gigi at usia 10month 8days yu olss.. hehehe.. jadi, aktibiti mengigit tu always eberiwhere anywere. hahahaha..
so, ummi selalu lah cakap..
" syukrii.. dont!.. or syukrii no! .. syukrii.. jangannnn... "
tapi.. lagi ummi cakap macam tu.. lagi dia acah-acah gigit.. kadang tu. dia buat konon nak gigit. pahtu tengok ummi.. bila ummi cakap.. "haipppp.. jangannnn"
dia gelak-gelak.. then buat lagi.. again and again.. pandai betul dia mengusik ummi kan!

lagi satu.. bila dia bagi jatuh barang mainan dia.. dia akan sebut.. "ngat-ngat-ngat" sambil tunjuk-tunjuk jari. eh! dia pandai pulak dia warning. hahaha.
waktu mandi pulak.. bila kita bukak pili air. dia bukak lagi laju. kita tutup. dia bukak. pahtu mulut bising sebut... "angannnnnnn"

one more. dia suka sangat usik tokwan dia. tokwan dia bertongkat kalau yu ols nak tau lah kan.. dia selalu amik tongkat tokwan dia. dahtu.. bising lah tokwan dia. kadang tu bila tokwan duduk-duduk. dia pegi tampar lutot tokwan. pahtu lari.. macamlah tokwan nak kejar.. hahahaha..




nota kaki : takde pic budak tu.. cabel tercampak ke mana hentah. hihik..





3 comments:

  1. hahaha.. syukri ikut perangai umi dia la kuat mengusik.... ;p

    ReplyDelete
  2. hahaha... lawak je si syukrii ni. Memang happy baby.

    ReplyDelete
  3. baby ceria macam syukri ni makin cerialah hidup ummi kan..yg sebut angan n curik tongkat tokwan tu paling comel!

    ReplyDelete

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..