Bila syukrii dapat kaki.




asalnya ummi nak share Video Syukrii teruja pijak lantai papan. tapi nantilah. 
budak aktif tu. baru je dapat kaki dah dapat cop mohor cap telur ayam. huhuhu..
dua kali lak tu..

semalam.. masa tu.. ummi takde. ni opah yang story mory. opah tinggal syukrii. dia dok main botol air. opah pegi dapor nak ambik biskut dia. biasalah.. bila tengok opah makan. dia pun nak. 
dekat ruang tengah tu memang opah letak meja pendek. ala.. yang meja makan ala-ala jepun tuh...
kat situ ada lah lauk pauk. selalu syukrii memang geram nak pegi situ lah.. yela. orang dok ramai nak makan kat situ. dia geram nak join jugak lah.
so, nak jadi cerita.. dalam tak sampai 5saat opah pegi dapo. dia dah sampai kat meja tu. opah ingat dia dok main.
sekali opah dengar bunyi "gedebuk" di sertai bunyi si kecik yang aktif yang hamat tu meraung.
berlari lah opah pegi tengok. yang opah angkat dia sambil gelak. ceh.. boleh opah gelak.! gelak pasal syukrii jatuh terdampar dengan dalam genggaman dia ada telur goreng. dekat mulut ada bawang.! 
dah jatuh pun xnak buang telor goreng tuh. aduhai la cucu opah yang sorang nih..
mana opah tak gelak kata opah.. 
mujur takde apa.. luka ke apa..

itu kisah siangnya.. malamnya pulak..
dalam kami dok bercerita pasal feel dia siang tadi tu..
dia dok bertatih lah.. tatih.. tatih.. pusing. tatih.. pusing lagi.. last-last.
gedebukk lagi.. kali ni kuat..
siap naik benjol-benjolan lagik.
5min je nanges.. lepas tu ok balik. siap menari-nari lagi.
anak jantan kata abah.
hehehehe..


cop mohor. huhuhu..




nota kaki : benjol tu dah ok. ummi cepat2 tuam dan sapu minyak gamat. alhamdulillah.. 
bukan budak lah namanya kalau tak jatuh.. proses membesar katanya..








11 comments:

  1. alo.lo..lo..kesian syukrii... takpe ,biasa lah tu bila budak2 br belajar berjalan..depa sebenarnya seronok 'dpt kak'.. tu yg main langgar je semua..hihik..
    hati2 tau syukriii cygg..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula.. eksen.. mcm dah boleh berlari.. haha

      Delete
  2. nape tak amik gamba dia jatuh kena telur goreng tu?? haha..mesti comel jer..

    budak2 baru dapat kaki mmg sgt lasak..lagi2 kalau lelaki..hohoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak dan amik. ummi xde kt tmpk kejadian. hahaha

      Delete
  3. assalam dan salam kenal..

    perkembangan anak2 mmg buat kita excited.. but u have to be extra careful dear.. kalau dia asyik jatuh terlentang, meaning kepala terhempas, that's not good. we had bad experience pasal tu.. so extra careful yee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye sis.. memang dok tgah pantau jgk if ade muntah or demam dlm mase terdekat ni.. huhu

      Delete
  4. ololo,... dpt telur ayam sebijik kat dahi comel tu. Takpe, nnt jd kuat ye.

    ReplyDelete
  5. taaaatihhh... taaatihhhh..... hihi... pelan2 syukri.... nanti lama2 terer la...

    ReplyDelete
  6. singgah selasa pulok..tgk budak comellll:)

    ReplyDelete

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..