Repost : senaman hilang mengantuk




adakah anda kadang2 rasa mengantuk.. 
dan tidak bermaya..?

jd.. mari bersenam kejap!

mula2.. tarik nafas dalam2.. jgn lupa lepas.. kang ada yang keot dulu kott.. hahak..

pastu... gerak2kan bahu anda supaya regang sedikit..

kemudian pusingkan tangan ke kiri... ala2 otomen gitu..


ke kanan pulak.... eeyahhh..


sekarang bergerak dari kiri kekanan..

ulang sebanyak 8 kali.. :p



kekiri balikk..
ulang jgk sebanyak 8 kali..

shake2 bahu anda..

sekarang lakukan secara pantas gerakan2 anda..


ok.. kita rilek dul brader.. jgn push diri anda sangat.. xbaik untuk jantung atau limpa ok..





dah rilekk... anda pasti akan rasa mengatuk balik.. apa daa.. xleh jadi nie..

 kita kena buat secara hardcore nih!
bersiap sedia suma..



lets go bebeh!

mule2... cari dinding yg agak2 sesuai..
yang kacak2 sikit rupanya...

lepas tue... dekat kepala kepada dinding tersebut..
dan mulakan..!



ubah posisi...
halakan tengah kepala pulak..
ibarat kan anda  tengah menonyoh  org yg anda benci..

tepuk2 dinding tersebut ibarat anda bermain kompang.. lakukan secara jitu!


atau... anda boleh sambar sapa2 yg ada kat sebelah.. mintak dia bantu anda..

gomol beliau sekuat mungkin.. hahahaha.. nie memang yu olss suka kann... :p


atau boleh mintak tulun dia... supaya goyangkan badan anda ... 

okeh... sekarang hadap meja di hadapan anda..
hantuk secarea tepat ke atas meja..
sile tanggalkan kacamata atau contek len dulu okeh!


atau.. anda boleh menggunakan sebarang objek di sekeliling anda.. sebagai alat membantu


okeh! 
saya rasa lega sekarang!
miahahahak!


p/s ; kalau anda rasa bosan lakukan seorg diri..
anda boleh ajak rakan2 anda untuk lakukan secara berjamaah..

atau partner anda secara berduet... 




~ selamat mencuba~

24 comments:

  1. hahahahahaha...sangat comel okeh!!! hilang ngantuk terus..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. marilah megedik bersenam bersama-sama..

      Delete
  2. Replies
    1. cute kan? cuba buat lg kiyut.. kehkeh.

      Delete
  3. hahahaha.. x terbuat kot.. sbb kat opis ni.. kang bos kata daku sawan pulakkk... ;p

    ReplyDelete
  4. karang budak2 dalam kelas tu kata madam teacher buang tebiat pulak, hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. segar teurs budak2 dalam kelas madam teacher ajar wat senaman xtreme. haha

      Delete
  5. tak sanggup ka melll...lagi lagi yang hantuk dinding..ahhahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hantuk dinding. ilang seteress.. hahaaha

      Delete
  6. ekekeke comel je dok baca sambil tengok icon tu gerak2 hehe

    ReplyDelete
  7. apa kata mell jd instuctor pastu kitorang ikut? hehehe..

    ReplyDelete
  8. hahahaa..boleh di ikut cara tu..Kalau kat rumah, sue bee kacau picit-picit si kecik supaya hilang mengantuk..

    ReplyDelete
  9. muahaha comelnya..part hantuk dinding tu berkecai dh kot otak,cmna nak sambung senam?huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kita hantuk kt dinding sah sah kepala benjol..bos tanya pasaipa ni, sbb sy stress..hahaa..buleh mcm tu...

      Delete
    2. hantuk pelan2.. nanya aih hntuk sampai pecah.. hahaha

      Delete
  10. Akak ni kalau ngantuk senam cam na pun tak jalan. last wat giler kejap. Gi masuk store susun file. cari le apa apa file pun, sure pas tu tak ngantuk dah.

    dah siap stok car file kat meja ni. prepare tuk time ngantuk. hahaha

    ReplyDelete

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..