anda berada di kawasan Puan Mell | jangan lupa +Follow | Dashboard

gumuk again!





orang kata breastfeed baby ibu kurus.. but, not me!. after deliver. berat aku turun 4kg jer. mujur preggy naik tak banyak. tapi punyalah liat nak turun ke berat asal.. tensi mak nok..

before preggy - 49kg
preggy - 59kg
currently - 55kg
tinggi - 160cm


see... statik kat situ. adalah turun 53kg. pahtu naik balik 55kg.. ggrrr.. ker mesin timbang kat opis ni rosak? kahkah.
semalam kemas2 baju2 zaman muda remaja.. tengok jeans2 lama.. test2. mintak hampun la nak muat. hahaha.. sayangnyaaaaaa.......... 
T___________T

ekceli.. masa remaja.. aku gumuk.. jadi fobia nak balik ke zaman tuh.. kuikui..
aku jugak pernah cekeding macam bini popeye.. masa ni semua suruh gumuk.. termakbul kata2 mereka sekarang. hahak!


aku tak penah diet... camna ni.. rasa berat je badan. ta suke! ta suke !


dua2 pp tembam. hihi

nota kaki : makan nasik lemak eberi day.. mau tak gumuk. banyak soal lak puan mell nih!! haha

17 comments:

  1. ok le tu berat gitu. seswai..sangat. tak gemuk lah kalau berat gitu.

    ReplyDelete
  2. 55kg dengan berat 160 sy rasa berat ideal kan..tak payah la diet..dh molek dh tu beratnya..sy ni tggi 162, berat pernah jejak 74kg tau..masa pregnant afia berat naik smp 84kg..haha..

    skang ni berat ok2 sajalah..org tegur kurus,mgkin sbb dulu sy montel..

    asik makan je ni..tak lama lg montel balik apa..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi sayang kat jeans2 lama tu.. nak pakai lagi... huwaa... mmg ikutkan berat ideal.. kunonnya.. mybe sebab lama berbadan seperti bini popeye.. skrg rasa berat jer.. huhuhu

      Delete
  3. takdenya gumuk camtu mell.. huhu..

    ReplyDelete
  4. saya faham dilema tu awak. Saya ni kalo tak makan banyak nanti susu kurang. Kena makan mcm bela jin. baru le susu banyak. Tapi naik le skali dgn lelemak tepu. Heheh. Tapi berat awak lagi ringan daripada saya. Dan tinggi pon lagi tinggi drpd saya. So, saya rasa awk dlm range yg sedang elok kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula dia kan.. lemak2 tu susah nau nak ilang.. ikutkan ideal. tp rasa berat.. huhuhu

      Delete
  5. eh..sikitnya Mell naik berat mase preggy..akak dulu sampai 20kg naik..haha..bising nurse..tapi skang Alhamdulillah..back to normal again..
    setiap orang tak sama la..mmg boleh kurus..tapi mungkin Mell amik mase..akak mase 2nd baby amik mase 6 bulan utk dpt balik berat asal..ni 3rd baby amik mase satu tahun nak dpt berat ideal..walaupon tak ideal la sangat..target 45..tapi dapat maintain 50 jer..tu pon hubby dah kata ok..dia tanak 45kg..so, maintain jela 50kg..walaupon rasa gempal semacam..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sikit je naik kak. morning sickness sampai ke ujung preggy.. 37week je pun kak.. hehe.. hubby suruh naikkn berat gak dulu.. tp ni rasa cm terlebih berat jer.. hahaha

      Delete
  6. dah comel tu..sama je anak dan ummi :-))

    ReplyDelete
  7. OK lah tu.. dah comey nampaknya..hehe
    sy lagi lah..masa bujang 38kg.. skrg dah bersalin 53kg..susahnya nak kurus balik.. terlebih lemak dah ni...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira comey la kan.. kurus sgt pun xlawa.. ( ayat sedap hati.. hahaha..)

      Delete
  8. eh mana ada gomok cam tu.. okla tu..sesuai dah ngan ketinggian mell..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa berat badan deqla.. jadi malas lak tu.. hahaha

      Delete

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..

 
Denim Template. Re- Edited by Puan Mell. ALL RIGHT RESERVED.