Resepi : Puding Roti kukus Sos kastad



resepi ni aku dapat dari kawan pesebuk aku..
gila sedapp je tengok.
tapi aku adjas sikit..
aku buat versi kukus..
depa versi bakau..

my version.. comot!




kak watie version.. teringin bila tengok ni lah.. hahaha

fifi version.. dia memang pndai masak!


ni aku kopi pasta sebijik2 resepi dorang eh..

kopi from fifi punya resepi.
Recipe : Original from Nurul Alfian. Modified according by how many pcs bread I have. 
 bahan-bahan

8pcs bread. (I used butterscotch, sedap tak hengat) - Cut into desired shape 
5 tbsp melted butter 
1 cup milk 
3 tbsp brown sugar (kalau guna roti biasa tambahkan lagi kot. Ni sbb butterscotch dah manis) 
2 eggs Vanilla essence few drops 
 cara-cara :

Susun roti dalam baking tray. Curah melted butter. Bahan2 yang lain mix dalam bekas lain and curahkan atas roti tadi. 
I used prunes. Boleh letak raisins ke choc chip ke kurma ke almond ke or what ever u have. Bake 170° 50 minutes. (Aku kukus dalam 30minit gitu..)
sos kastad. :

1 cup milk

Sedikit air
2 tbsp brown sugar
Few drops vanilla essence 
1 tbsp tepung kastad.
On low heat. Masukkan semua kecuali vanilla essence and lepas dah pekat sikit masukkan vanilla essence


sodapp yuu olls..


9 comments:

  1. nak try jugak lah. jap nak copy resipi.

    ReplyDelete
  2. sume version lain2 rupa.. cikna punya version kalu xtau ler cemana. hehe.. nak try jugak la.. *bila rajin*

    ReplyDelete
  3. byk kali gak buat..versi kukus gak..resei lebih kurang macam ni je

    ReplyDelete
  4. amboii ramai gak try.. nk try jugaklah... hihi

    ReplyDelete
  5. sy selalu jugak buat, tapi bakar. follow sini juga =)

    ReplyDelete

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..