Hadiah untuk budak bijak dan sehat..



syukrii mulai semalam dah start dok ngan pengasuh baru.. pengasuh tu mintak walker.. aku memang dok pikir nak bagi dia naik walker ke tak. ada yg kata xelok.. tapi bila mengenangkan kalau merayap kat bawah. dia suka kutip macam2 masuk mulut. jadi risau aku. kalau dok dalam walker kurang la sikit aktiviti mengutip tu kan. sejak syukrii jatuh sakit haritu.. aku jadi fobia.. aku rasa kuman ada di mana2. apa saja dia pegang aku jadi risau takut ada kuman. haih!. hover betul ummi syukrii. kehkeh.
so, aku pun decide beli walker untuk syukrii.. plus kat rumah pengasuh baru syukrii ada baby sebaya syukrii, anak buah pengasuh tu. kak aizam nama dia. anak buah kak aizam pun naik walker. kang anak aku merayap kat bawah. mau kena langgaq satgi kot. hahaha..
lagipun, niat nak bagi hadiah untuk syukrii, sebab dia budak bijak dan kuat berjuang melepasi saat getir dia!. acewahh.. 
balik dari kampung kami singgah sekejap kat pasaraya HERO, (pasaraya pebret i lah u ols.. haha)
survey2 walker dia.. mula2 abah syukrii ambik kaler merah. segala2 merah.. tak berkenan lak aku.. abah last2 suruh syukrii pilih nak yang mana.. dia mula2 tengok jer. gedik2 suka. akhirnya dia pegang walker yang dia nak. ala.. comeynya pilihan dia. kaler hijau dan kunin..

sampai je rumah.. terus pasang.. bagi dia naik..
mula2 takut.. meraung hengat ummi nak tinggal dia.. hahaha.. xmau naik. di kepitnya kaki.. amboih.. ummi beli mahal2 xnak naik yer.. naik jugak! xmau membazir hoccay!
lepas 3 4 kali ajar naik.. baru nak.. .. ada button. tekan je kua lagu.. tersengeh2 dengar.. suka!

kete lumba kunonnyer.. haha

hari pertama, undur sikit2 je. main sekejap malam tu..
esok paginya.. hamik.. merata dah pegi.. ekspert teruss.. cepat nau belajanya. tak takut dah.. letak kat bawah pun sebuk pegi kat keta dia. nak naik! hahaha..

suka sangat!

bila dah dok dalam walker. laju la pulak merayap sana sini. sekejap2 pegi kat almari! main tombol.. ggrrr.. tarik langsir.. gggrrr lagik... pahtu suka sangat nak pegi dapo. nak tolong ummi ke nak oii... ke nak jadii chef? hahahaha..

tuuu.. tuu... lari ke dapo je koje! 
sekarang ummi semput dok kejar dia.. laju macam F1. hahahaha... apapun syukur.. anak ummi sehat dan ceria! itu yang penting..

10 comments:

  1. seronok tgok muka riang ria syukri yg dah sihat...dpt walker baru pulak,makin laju la

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok jugak. hehehe.. tula.. makin laju lah dia..

      Delete
  2. wahhh dah pandai seronok pulak ye.. nnti lelama dah expert mesti kena ikat tali kalo tak habis benda dia langgar.. hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg pun rasa nk ikat tali jer. pasai suka kaco ummi kt dapo. hahha

      Delete
  3. haaaa... nanti bila dah dapat kaki lagi semput uni... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. xdpt bygkan deno.. sabau jela nanti. hahaha

      Delete
  4. alhamdulillah..dah sihat ye syukri.. seronok kemain dia..

    p/s: dear.. jgn mrh ye, just nk bg pandangan je.. hurm..font entri nape x besarkan sikit? agak susah nak baca.. kena buntang mata luas2..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. aktif kemain skrg ni.

      p/s :.. tq.. bgtau. td blog under contraction. belum habis edit. hahahaha..

      Delete
  5. Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

    ReplyDelete

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..