anda berada di kawasan Puan Mell | jangan lupa +Follow | Dashboard

Diary : cerita syukrii menjelang 7 bulan.


lama kot kan tak bercerita pasal dak syukrii tuu... ( lama la sangat.... )
syukrii now akan menjejakkan umurnya ke tujuh bulan.. haha.. beliau sekarang teramat la aktifnya.. banyak akal yu noe...

bulan puasa ni.. always ummi terkejar2.. berlari2 maraton sebab dia.. ummi balik pukul 5pm.. amik dia dalam 10- 15min lepas tu.. sampai rumah around 5-10min lepas tu pulak.. petang2 bulan puasa ni.. memang pengasuh dia tak mandikan dia siap2.. maka dengan itu.. balik rumah ummi kena mandikan dia.. beliau memang suka mandi.. pastu isap air yang meleleh tu.. haih! untuk mencepatkan kerja ummi.. ummi mandikan dia dekat depan rumah.. ada pili air di situ.. selalu lah kena tegur ngan untie sebelah..

" adikk... u punya baby pagi2 sudah bangun main ya.. ayoyo.. kacau dia punya imak mau masak "

hahaha.. sahur memang agak mencabar tahu.. sebab dia akan ikut bangun teman ummi dan abah bersahur.. hadoii...

petang2.. after mandikan dia upah susu sekejap.. wahlal kat rumah pengasuh dia baru sudah menyusu tu.. tapi tetap nak upah direct punya.. macam2 la dia..
lepas tu.. mula lah ummi nak start berkungfu kat dapor.. letak atas toto.. baru tumis bawang.. pegi depan tengok dah tepi dinding dok tepuk dinding.. kutip letak tengah.. berlari lagi ke dapor.. 5min lepas tu.. dahh... tepi almari pulak... jilat lantai.. adoiii... kutip lagi dia.. lari lagi ke dapo.. bagi mainan pun tak layan.. main sekejap. pahtu kemana2 la dia merayap.. err.. nak lagi cepat sampai ke destinasi.. beliau bergolek dengan pantasnya.. hahahaha..

begitulah sehari2 dia sekarang sementara tunggu abah dia balik pukul 6pm++ untuk temankan dia main.. dia dah pandai panggil abah tau... ummi dia tak mahir lagi.. sekali sekala ke bila dia merengek nak nenen..  kadang kalau abah lalu tapi tak angkat dia.. dia wat suara syahdu.. abbahhhhh... geram betul..


beliau jugak kuat menjerit sekarang.. sekuat hati tahu... sampai batuk2.. hahaha..





masa ni ummi tengah sibuk nak tukar sarung bantal.. dia memang geram ngan bantal tu.. mainan dok ada je.. main pelik2 jugak yang dia suka.. yu noe.. macam main kain and pempes tu..  hahaha.. oh my son!

sekian saja cerita my only son ( buat masa sekarang )..  setiap hari ada je akal dia.. well.. time2 ni memang baby banyak akal kan? hehehe..

muka menjerit sampai angkat kenin de rock!

14 comments:

  1. makin hari makin cerdik syukrii.. tunggu la ummi bila syukrii dah pandai ckp nanti.. hekhek..

    ReplyDelete
  2. Singgah sini dan salam perkenalan dari kak. Tqvm sudi jadi kawan kak..:D))

    ReplyDelete
  3. kemain lg aktif terkejar2 la ummi nak msk,bab menjerit tu mmg best.suka wpun kadng2 bingit telinga.haha

    ReplyDelete
  4. @Chic Na
    pandai berlari nanti lg risau.. hahahaha

    ReplyDelete
  5. @ANIM
    salam perkenalan jugak akak.. :)

    ReplyDelete
  6. @Puan Kutu
    tu la dia..saje nk bg ummi pecah lemak.. hehehe..
    mmg suka menjerit. abah dia suka layan.. dua2 beranak menjerit. haha.

    ReplyDelete
  7. mesti comei time dia jerit tu.. tp deqla xleh tgk video tu kat opis..nnti la deqla tgk ye.. ;)

    ReplyDelete
  8. hehehe..tunggu la syukrii pandai jalan nanti..memunggah habis..haha..

    ReplyDelete
  9. rse bru kjap., dah 7 bulan rupenye

    chuumuqhlis

    ReplyDelete
  10. @Deqla Manjew
    comey sangat.. geram jer.. haha..

    ReplyDelete
  11. @mama_ka0ri
    tula.. bersiap siaga lah.. dahla rumah bertangga.. huhu

    ReplyDelete
  12. @Anonymous
    kann chuu.. sekejap je masa berlalu.. rasa mcm bru smlm je veranak. haha

    ReplyDelete
  13. alo..lo..lo..comell syukri ni..geram nengok..dah cerdik! :)

    ReplyDelete

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..

 
Denim Template. Re- Edited by Puan Mell. ALL RIGHT RESERVED.