Diari : kupiah raya syukrii


ummi xcited nak sambut raya untuk syukrii.. maklum lah raya pertama buat beliau kann..
memey dah lama nak cari kupiah yang ada nama tu.. sebelum ni dok geram tgok baby gurl pakai crochet kann.. headband segala.. jadi ummi nak lah syukrii bercrochet jugekk.. tapi versi kupiah la kan.. hehehe..

comey kann..



mujur sedang elok terletak kat kepala.. btw, kupiah syukrii ni aku tempah kat AZIRA SAPIRIN.
ni pesbuk dia..

https://www.facebook.com/Nudzira

cepat jugak lah siap. harga murah. RM17 je tak termasuk postage lah.. bgaimanapun harga tertakluk pada ukuran kepala..

masa bgtau nak tempah dulu.. acuh tak acuh je abah syukrii.. wat bodo je dia.. bila barang dah sampai.. gedik lak tanya yang dia takde ke? ntahape2.. macam budak2 pulak.. jeles, hahaha..
tak dapat aih bayangkan abah syukrii pakai kupiah ade nama.. hadoiiiiii...




tema tahun ni kami ala2 cekelat gitu.. semalam g supin2 baju raya.. baru nak shupin kak tonn.. tunggu bunos ceritanya.. dapatlah ummi sepasang bju kurung, seluar ngan blous satu.. abah pun baju melayu sepasang.. t-shirt 2helai.. syukrii baju melayu sepasang.. alar.. baju ummi ngan abah dah match dah kaler.. tp cri bju syukrii xde kaler sama.. last2 cari kaler lebih kurang. yellow2 gitu.. tp sampin dia match!. haha. takpelah.. bia anak ummi menyerlah sikit. ye dakk.. hahaha.. then, beli la baju t-shirt sehelai dua lagi buat dia.. hehe.
kami shupin kat tesco je pun.. tak bermewah mana pun.. bersederhana jer.. janji adelah baju baru..
pahni.. misi nak cari tudung or shawl pulak.. huhu..


tak sabar lak nak tengok syukrii pakai baju melayu.. semalam bagi try agak besar sikit lorh.. tu je saiz paling kecik.. huhu..  kena lipat sikit lah.. hehehe..




nota kaki : bila dengar lagu raya.. rasa sebak sikit.. tahun ni tak beraya dengan mak...kedua2 mak.. sobss...

11 comments:

  1. alaa..comeinya dia ade kopiah ada nama...cute giler!!

    ReplyDelete
  2. Alaaa comel sangat dak ni ngan kupiah dia tu. Hahaha takleh imagine pulak bapak budak pakai kupiah bernama, hihihi. I tengah elak dari mendengar lagu raya sebenarnya, bukan tak nak ambik aura raya, tapi tak nak mandung emosi sampai habis tahun hihihi.

    ReplyDelete
  3. alooo,,commeynyew syukri
    nnt dah pakai bj melayu lagi ensem

    ReplyDelete
  4. syukri sgt comeiiii... eeei geram tgk.. lagi2 pakai kopiah tu..

    ReplyDelete
  5. alo..lo..lo...comel syukri pakai kopia..teruja nak sambut raya bila ada baby comell:)

    ReplyDelete
  6. @mama_ka0ri
    kalu bby gurl lg comey kan pakai crochet.. geram nengok.. hehehe

    ReplyDelete
  7. @Nastyna
    hahaha.. gedik betul abah dia. kang bg betul2 kang.. mau kena ejek 7 kuturunan. hahaha

    xmau dah dengar lgu raya.. sayu hati.. huhu..
    sabau ye dear dok di perantauan..

    ReplyDelete
  8. @izan mama mia
    hehehe.. kann mama mia.. hihi.. tp bju besau sikit..

    ReplyDelete
  9. @aTieYusof Family
    teruja sesangat.. geram ngan dak tecik tu.. jd tumpuan la dia nanti.. hihihi.

    ReplyDelete
  10. comel sgt yukri dengan kupiah.klu ayah syukri nak pakai kupiah ada nama apa salahnya.sedondon dengan anak.hakhak

    sy pun takde tudung raya lagi.uwaa bila nak cari ni?

    ReplyDelete

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..