anda berada di kawasan Puan Mell | jangan lupa +Follow | Dashboard

DIARY : kehidupan syukrii


kemain tajuk.. baru 6 bulan.. kehidupan la sangat.. hahaha...
sebenarnya kehidupan syukrii ( nak jugak pakai ayat ni.. kuikui.. ) kat rumah tak syok sangat.. kesian anak aku.. mana taknya.. asek berperap dalam rumah jer.. jarang nak jalan2.. sebab umi dia ni concern sangat tentang kesehatan dia.. takut nak bawak jalan2 sangat.. kat luar kan banyak virus! hahaha..
opcozla.. risau la dengan cuaca sekarang.. tapi.. umi dah tetapkan lepas 6bulan baru umi berani nak bawak jalan2.. so, tak lama lagi ya sayang!

lagipun, no tym la.. tunggu hujung minggu jer.. kesian sekali lagi kat syukrii.. kalau kat kampung meriah je dengan sepupu2. tapi kat sini kawan ngan umi jer.. mujurnya syukrii siangnya dok ngan pengasuh.. skill kawan2 tu dapat kat dia dah.. tu yang dengan semua orang nak tu.. kalau kat rumah pengasuh.. dia memang jadi rebutan anak2 makcik pengasuh.. pasal kemontelan dia. asik kena snap gambo je kata makcik pengasuh.. hamboih! tak mintak ijin umi dia ni.. kehkeh..

satu yang umi perasan.. dari kecik syukrii suka dengan keadaan yang riuh rendah.. dia suka orang agah2 dia.. lagi2 orang yang agah tu pompuan. ahak! gatai!..
tu yang umi kesian bila dia dok umah.. kawan ngan umi and abah jer.. nak bawak kuar jalan depan rumah.. balik keja je dah magrib.. ate.. gilos nak ajak main2 kat luar waktu tu.. lagipun, kawasan rumah taman.. bukan ada orang pun kadang2.. takkan umi nak p ketuk rumah orang ajak sembang.. huhu


kadang2 mak long datang.. bawak abang aqil main ngan syukrii.. maka, dengan gumbiranya syukrii melompat2 nak main.. menjejeh2 la air liyuq punya suka abang aqil datang.. hishh.. apalah yang umi kempunan masa mengandung syukrii.. rimas betul tengok air liyuq tu.. dahla kuat menggesel gusi kat lengan tu.. sampai lebam dah lengan... huhu

semalam maklong bagi baju2 lama abang aqil.. baju2 syukrii dah makin fit dengan body.. dengan itu.. umi terpaksa shopin syukrii lagi.. cute jugak baju yang maklong bagi.. lawa lagi.. and ada baju melayu yang abang aqil pakai sekali jer.. xpayah susah2 umi cari baju melayu lagi.. kehkeh.. ( lupa nak snap gamba.. huhu )


dengan abang aqil yang kemain lasaknya.. ni pic kt rumah atok.. melarikn diri ke rumah atok akibt elektrik tade..




kadang2 umi suka abang aqil datang.. kadang fenin kepala nak layan lasak dia.. dengan soalan2 yang kadang tak terjawap kita dibuatnya... hahaha.. but, aqil.. mak uda sayang aqil... sebab aqil budak bijak.. melampau bijak pun ada.. tapi lebih lagi melampau lasaknya.. hahahaha..


malam tadi aqil tanya pak uda..

"pak uda ngan syukrii adik beradik ke? "

dushhh.... adeh.. budak ini... gelak pak uda di buatnya...


hope mereka dua sepupu ni baik-baik aje sampai ke besar...

p/s : seronok tengok orang family besar... jeless...

18 comments:

  1. hehheh..lawak sungguh soalan dia..budak tgh petah bercakap,...nnt syukri dah beso...jenuh layan syukri lak

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. kdg2 penat nak jawap.. syukrii pun dok melangut je tengok.. belajar la tu.. haha

      Delete
  2. nape tak berani bawak jalan2 kat luar? kan dah 6 bulan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bawak gak kuar.. tp tak selalu.. bru nak masuk 6bulan ujung minggu nie.. hehe

      Delete
  3. Hahaha budak cerdik mmg nakal sikit, soalan depa pun tak agak2 kan. lawak betul. My Doter si JJ ni pun sama, terperap jer kat umah, tu yg bila dapat ke playground ngamok tak nak balik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann... kdg tak tejawap.. dahtu.. kalu tak jawap.. marah pulak.. hahaha.. xbwak g syukrii g playground.. hihi

      Delete
  4. huhuhu.. kadang2 kalo budak tanya soalan memang tak terjawab kita dibuatnya. syukrii dah pandai meniarap ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak2.. tgh xcited nk xplore dunia ni.. kehkeh.. dah padai kuak lentang dah.. haha

      Delete
  5. hahaha... soalan cepu emas yang boleh gelak bahak bahak. cam no leh jadi dua beradik tu?

    oo.. shukri suka orang ramai yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. tu la.. macam mana lah dia leh terpikir soalan tu.. haha


      a,ah.. suka sangat riuh rendah..

      Delete
  6. mana la tau pas ni berdua pulok kan.. hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. insyaallah.. law ade rezeki.. eh!

      Delete
  7. omey nya 2 2 .heeeeeeeeeeeeeeee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... moknye pun omey ape.. hahaha

      Delete
  8. Seronok tgk budak budak main kn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukrii y suka tgok. Umi fenin. Haha.

      Delete

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..

 
Denim Template. Re- Edited by Puan Mell. ALL RIGHT RESERVED.