anda berada di kawasan Puan Mell | jangan lupa +Follow | Dashboard

Diary : 6 bulan sudah

Assalamualaikum..

pejam celik dah 6 bulan umo syukrii.. pantasnya masa berlalu..  terasa baru jer bersalinkan dia..
hari khamis lepas.. pegi follow up dia kat PAED.. n dia normal ikut pekembangan baby seusia dia.. alhamdulillah.. harap jaundis tinggi dia dulu tu tak jejas apa2 pada dia..

kat hospital tu, bila tengok baby kecik.. and then, tengok syukrii yang dah montel tu.. wahh... cepatnya masa meninggalkan kita.. rasa takut lak syukrii cepat membesar.. rasa nak ada baby lagi pun ada.. hahaha..

syukrii dah genap 6 bulan.. tapi aku ngan hubby sepakat nak lewatkan sikit bagi solid food kat dia.. saja, nak bagi dia minum my susu puas2 dulu.. hehehe..

tapi masa timbang khamis lepas tu.. berat dia only 7.6kg.. sikit beno naik.. sebab dia dah lasak kah? maybe la  kot kan.. next monday checkup lagi di KK lak.. tengok lak berapa nanti.. yang pasti berat dia suai2 sedang jer.. tak oberwight, tak jugak underwight.. hehe..

now, dah pandai pusing merata.. umi asyik nak kena kutip dia jer. pantang lepa kemana2 dia bergolek.. nak2 kalu abah tengah tido.. tau2 dok tengah korek bontot abah. hahaha..
tau2 dok gigit lengan abah.. anak abah betul.. dah letak jauh pun.. abah gak dia carik..

esok, group komuniti ibu bekerjaya.. ( aku mmg aktif ngan group ni.. we like family.. havoc! puan ratna nak join ker? ibu surirumah pun ade join xcely.. kehkeh.. itu tempat ai mengadu hal anak2.. eh.. anak.. haha )
dorang nak wat perjumpaan.. syoknya.. geram je nak pegi.. mesti ramai n penuh ngan baby2.. mostly warga KIB ada baby pasal kiteorang kenal dr group komuniti ibu mengandung..  tapi tula xleh la.. kena tolong hubby.. sebab kat kawasan rumah ni pun ada wat karnival and sukaneka.. hubby jual air kat situ.. berbelah bagi hati rasa.. tapi nak wat camna.. kena ikut cakap suami kan? huhuhu..


oklah itu aje kot nak share2 kat belog.. ater.. cerita personal aje pung.. nak wat entry ilmiah tak berapa pandai.. kehkeh..


saya dah 6 bulan!




15 comments:

  1. wieee pantas jer 6 bulan tup tup dah besar anak. I sendiri pun rasa macam tak puas main ngan anak kecik.

    ReplyDelete
  2. Comelnya syukri,cpt kan masa erlalu.sedar2 dh 6bulan..pasni dh mkn solid food msti lg bambam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula.. Tgu tgok cane. Lg bmbam la gmaknye. Hehe.

      Delete
  3. nk ngorat syukri boley? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je unti chuu. Tp mohon sdiakn sdulang emas utk umi syukrii. Haha.

      Delete
  4. Rite..ratna pun x reti nak share something yg ilmiah ilmiah..byk cite pasal khidupan sendiri je. Bkog more like diary rite? Hihi..I bukan wanita bekerjaya takpe ke? I sallah eja blog jadi bkog.mell faham je lah eh.. hihi...mell ok sbb tgl sndiri sobboley lmbtkan introduce solid food to syukrii. Me dulu punyalah byk cabarannye dgn mulut mulutvsekeliling..nw adeeb dh mjn pun..sdey sgt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bnyaknya typo yunk. Kah2.
      Xlewat mana kot. Tgok la cmne. Ni pn da ada y bunyi2 suruh mam. Hehe.

      Delete
  5. makin comel syukri ni... 6 bulan dah.. x lama lagi cukop setahun.... mmg cpt masa berlalu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. a,ah. Nanti dahleh jalan. Kejapnya. Huhu.

      Delete
  6. Alhamdulillah..dah makin besar..

    nanti mama dia tak larat la nak mengepung syukrii..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah,

      ni pn xlarat kepung. Asik bgolek je. Haha.

      Delete
  7. ehe..mmg gitulah perasaan mak pada anaknya...dok rasa baru semalam je beranak...hiihihi..sama cam akak ler...tetiba rasa terkejut mia dah besar..kan baru semalam beranak ?...hahaaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. kan.. akak mia dah besar.. next plis.. lusa beranak lagik.. hahaha

      Delete
  8. comel!geramnya pp tu:) cptnya dh 6 bln:)

    ReplyDelete

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..

 
Denim Template. Re- Edited by Puan Mell. ALL RIGHT RESERVED.