anda berada di kawasan Puan Mell | jangan lupa +Follow | Dashboard

DIARY : Syukrii 5 bulan

Assalamualaikum...

harini genap syukrii 5 bulan.. wah.. pejam celik sekejap je masa berlalu..
tak sangka gula hati yang dulunya bersama-sama dengan umi dalam perut kehulu kehilir... kini telah membesar dengan jayanya.. umi harap anak umi terus membesar dengan sehat dan jadilah anak yang cerdik ya sayang..

hehe.. muka emo!


3 - 4 hari lepas syukrii demam.. tinggi gak suhu dia 39'c.. punyala risau umi dan abahnya.. tak pernah dia demam macam tu.. then bawaklah dia g klinik.. masuk ubat kat muntot.. kesian.. huhu.. tapi dia tak nanges.. gelak lagi adalah.. dokter yang cek tu dokte pompuan.. agaknya dia ingat dokte tu nak main2 ngan dia kot.. gelak sakan lak dia.. sampai dokte pun heran.. apa yang lucu sangat ntah!. hahaha..  gatai noo anak umi..


penumbuk harus makan.. ubat katanya..




siann la anak umi.. huhuhu


last monday, bawak dia g checkup bulanan.. oleh kerana dia baru baik demam. xleh cucuk lagi.. kena tunggu lagi seminggu..
hasil checkup :

berat : 7.2kg ( pipi je tembam lebih.. berat normal, sedang-sedang sahaja.. hehe )
tinggi : 62cm ( naik sikit jer.. tak la tinggi mana pung.. )
lilit kepala : 42cm

hehe.. masa nurse dok sibuk nak ukur tinggi dia tu.. boleh dia capai tali tape tu dengan kuatnya.. pastu gelak2.. hahaha
once again.. dia amat2 la suka dengan keadaan riuh rendah kat kk tu.. abih semua ditegonya.. pantang di agah.. gelak memanjang.. and ramailah kata dia baby peramah dan baik. kikiki.. sikit pun tak meragam.. meloncat2 je suka sangat.. 


ok itu saja.. umi doakan anak umi sentiasa dilindungi ALLAH sepanjang umurmu nak.. 

love, umi.


ps : syukrii dapat hadiah.. kereta baru untuk family kecik kami.. ALHAMDULILLAH.. 

8 comments:

  1. Hihi.. dh besa ea..abam adeeb blum prnh lg kne msuk ubt ikut montot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. Da besa. Dmam kuat.. Jgkit ngn bby kt umah bs..

      Delete
  2. dah 5 bulan dah dia. sekarang ni musim demam kot. anak akak pun demam jugak. siap demam campak lagi tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula.. cuaca tak menentu sekarang.. siannya kena campak..

      Delete

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..

 
Denim Template. Re- Edited by Puan Mell. ALL RIGHT RESERVED.