anda berada di kawasan Puan Mell | jangan lupa +Follow | Dashboard

Selangkah menginjak usia..

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. semalam selangkah lagi menginjak usia aku.. diam tak diam nak jadi ibu dah.. hehe..
sebenarnya bagi aku hari lahir hanya seperti hari2 biasa.. cuma usia je dah makin menginjak.. dah makin remaja.. hahaha..



mak aku tak pernah ajar sambut besday2 bagai ni.. jadi selama ni.. hari lahir aku berlalu begitu saja.. malah kadang2 tu aku tak hengat langsung pun bila tiba hari tu... percaya tak kalau aku kata pertama kali aku sambut besday.. makan2 kek bagai ni hanya bila aku berusia 21 tahun! hahaha.. sadis je kann.. itu pun kawan sekerja aku dulu yang buat suprise.. see.. terharu kannn... opcoz la.. jadi.. tahun2 seterusnya hanya kawan2 yang suprisekan dan sambut besday aku.. tak terkecuali boifie aku.. sekarang suami.. hihi.. mak aku? family aku? sorang pun tak hengat.. sobs.. sobs.. hengat pun bila aku yang col.. huhuhu..



aku : aku dapat kredit free..
kakak : besday hang?


aku : yelaaaaa....
kakak : yalaa.. aku ingat hari ni budak spm amik peksa ja.. hahahaha..
aku : cisss... 






tengok.. prihatinnya kakak aku.. padahal xdak sapa pun dalam family aku yg amik spm.. tu dia boleh ingat.. besday adik sendiri tak hengat.. ( dushh.... hantok pala sendiri kat dinding! ) 



mak aku langsung tak ingat.. yang dia ingat besday kakak aku yang sulung jer.. lagi sekali.. sadisssss....

terpinggirnya rasa... 


tahun nie.. macam taun2 sebelum ni aku lupa lagi besday aku.. kahkah.. en.suami pun.. cis!.. tapi 2 ari sebelum besday aku dia ingat.. dan dah hadiah kan aku seekor anak kucin..

wahlal.. itu hadiah serampang dua mata tue... dia kata hadiah untuk aku.. padahal untuk diri sendiri.. sebenarnya dia nak wat c comot tu kawan dia masa aku balik kampung pantang nanti.. kahkah..

ok.. aku lansung lupa tarikh besday aku adalah semalam.. pagi2.. sibuk bagi c comot makan.. en.suami aku tu pun sibuk jugak layan c comot.. pegi keja macam biasa ciyum tangan ciyum dahi.. ciyum pp.. ciyum perut.. kami suami isteri.. rutin harian la katakan.. tp ucapan besday tade pun.. aku pun xingat kan.. wat xtahu jer..
then.. bukak fb.. berderet pm ucap besday.. untungla ada fb boleh hengatkan... kalau tak memang aku tak hengat la aku ni dah makin remaja purba.. kahkahkah..
en. suami aku hengat tym dah tongah ari.. adehh... aku tak harapkan apa2 pun.. since aku dah biasa xsambut besday.. dia hengat tu pun kira ok la kot..
pelik ke aku ni ha? pompuan lain mesti nak yang suprise2.. nak hadiah best kan.. en.suami bawak aku g makan je malam tadi.. takde kek.. pasal nanti nak checkup.. berat dah makin naik.. xmau minum air gula lagiii.... nanti pas checkup la makan kek.. kikiki.. lagipun dah malam sangat dia balik keje.. kedai kek pun dah tutup.. 

lagipun bagi aku hadiah terhebat yang penah aku dapat adalah baby yang dalam perut ni.. syukur ALHAMDULILLAH.. harap anak ummi sehat je di dalam.. xsabar nak jupe.. peluk ciyum dia.. gomol2 dia.. 
2 bulan je lagi... 



" Ya ALLAH, peliharalah anakku selama dia berada dalam kandungan ku..dan sembuhkanlah ia, engkaulah maha penyembuh, tiada penawar melainkan penawar engkau,penawar yang tidak lagi mengundang sebarang penyakit..Ya ALLAH, keluarkanlah dia dari kandunganku pada hari kelahirannya secara mudah dan selamat..Ya ALLAH, jadikanlah bayiku sihat, sempurna, pintar, berakal, berpengetahuan, cerdik, beriman serta soleh.Ya ALLAH, perelokkan akhlaknya, fasihkan lidahnya, merdukanlah suaranya untuk membaca AL-QURAN dan AL-HADITH dengan berkat NABI MUHAMMAD S.A.W.. Aminn... "


mengulir jiwa rasa..



Assalamualaikum... yuhuu... lama xgurau senda.. berbicara melalui jari jemari runcing yang malas nak menaip..

pes at oll... tajuk entry sekadar hiasan.. aku tak tau nak letak tajuk apa.. bhahaha..
tq.. pada sapa yang pujuk jiwa aku di entry sebelum ni.. terharu kot.. buat pengetahuann... mak yong yang boncit memang macam tu... sensitip melampau2 la haih! hahaha..

sebenarnya kan.. mood blogin hilang entah kemana.. tambah lagi perot berserta baby di dalam telah membesar dengan jayanya.. senak mok nakk... nak tegak menaip depan pc/lappy.. dah la tak leh menerap.. hahaha.. mengah2 je rasa.. mood sekarang nak baring2 sambil layan baby bertinju je.. kehkeh..
tapi apa boleh buat.. aku bukanlah ibu mengandung yang reti dok senyap.. ada je menda nak buat..
antaranya main games dari masuk keja sampai balik keja.. kahkah..

sekarang ma pregnancy dah masuk 30week a.k.a 7 bulan ++  . wahhh... kurang sepuluh minggu nak jumpa ma baby dah... syioknya... tak sabar derr.... nak peluk ciyum dia.. nak gomol2.. but at da same tym... jantung ni nerves mikirkan cara nak beranak.. huwaaa.... YA ALLAH ... permudahkanlah segala proses bersalin bagiku.. amin... korang korang yang baca tu... aminkan sekali boleh.?. dup dap... titeww tatotttt....

ALHAMDULILLAH... condition aku dalam keadaan yang amat baik.. kaki xbengkak lagi.. jalan pun lincah lagi.. makan pun cam biasa2.. cuma akhir2 ni suka sangat makan manis terutama kek.. nyumm....


padahal.. aku dulu tak suka pun sangat kek... moga2 anak aku kat dalam ni manis la ye.. ahak! tapi... aku bukan la makan selalu2.. masih beringat woo.. maunya dapat diabetes masa pregnant nie.. haruu..... harap dijauhkan.. huhuhu..


okla... harap mahap.. entry tiada pengisian selain gambo kek yang buat den nak poie cari secepat mungkin..

mohon korang korang doakan aku ye.. kalau rajin... aku hapdate la ntahhape2 lagi.. walaupun sekadar enrty tak menjana minda.. untuk memaklumkan yang aku tak beranak lagi.. bhahaha..


note : bz nak cari barang2 kelengkapan baby.. feninn...
 
Denim Template. Re- Edited by Puan Mell. ALL RIGHT RESERVED.