26 minggu..


Assalamualaikum...

today ai ada checkup.. pukul 8 pagi tadi..
seperti biasa.. en.hubby akan hantar ke klinik.. mujur siap awal.. coz pagi2 buta dah terpacak depan klinik kann..

sebenarnya.. masuk bulan ke 6 kehamilan ni.. selera makan menjadi2.. tapi aku makan cam biasa je kot.. tade la melantak sungguh2 kecuali malam tadi.. haaa...bagus kan.. dah tau esoknya nak check up..  malam sebelum tu pegi mentekedare ( melantak la tu.. ) tak hengat donia.. mana leh tahan kalau dah di ajak pegi makan steamboat.. rugi la kann... dah la free... ( gedik ikut dinner incik hubby bersama rakan sekerja beliau )
sungguh la makannya.. sampai orang kate nampak berseleranya kite makan... aww... malunyaaaa... tapi pedulik hapa!. makan is makan.. kahkah..

okeh! akibat melantak yang tak hengat2..
result checkup harini kurennggg baikk.. huwaa..
berat telah naik 4kg secara drastikk... nampak takk... bagusss...
dan oleh itu.. terpaksalah jamu air gula yang sedap seperti ibu2 hamil yang lain dok war-warkan tu..
bagusss lagii... kite suke!. huhuk!..
aku nasihatkan ibu2 pregnant di luar sana.. kita boleh makan.. tapi berpada-pada.. bukan macam aku yang mengada2.. ikut nepsu!..
harap takde la penyakit2 yang hinggap masa pregnant ni.. risauu kot... dah la haritu risau sangat.. pasal rase macam ketuban bocor.. mujur tade ape2.. hanya perasaan sendiri..

one more.. doc cakap sila hati2.. nampak macam baby besar dari sepatutnya.. apakah?
hehehe... see... jangan anggap orang perot kecik baby pun kecik..
ni perot kecik.. baby bambam rupanya..

result scan.. sepatut baby progress.. around 28week.. suppose 1 kg.. but me.. 26week sudah 939g..
hampir sudah ke 1kg.. bambamnye la haii anak umi nie.. ikut abah ye.. hehehe..

so, pasni aku kenalah tukar diet waktu pregnant ni.. takleh makan nasik sesangat.. malam jangan makan sangat2.. mampukah? lalalalala~~

dan kena cucuk kancing gigi kali kedua.. aauchh.. ganas betul nurse tadi.. sakit kott kena cucuk ngan dia.. tak gentle langsung! cucuk dia balik kang baru tau!


sorry gamba blurr.. 


aduhaii... dan lagi... strechmark da muncul weyyh.. sapu minyak pun xjalan rupanya..
alamakk.... jadi padang pasir la perut den nanti... ohh... tidakkk..... huhuhu..


oklah.. tangan sakit kena cucuk.. daaa..

note : asal rase blurr je harini.. hurmmm...




16 comments:

  1. kat perut tuh elok sapu dgn cream strechmark sbb masih baru lagi..bila esok baru nak sapu dah lambat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah sapu kak sue.. dr awal pregnan lg.. kena jugak.. huhu..

      Delete
  2. Blur2 pun leh lagi kau cite itu ini dlm entry. Ni tenaga terlebih sbb makan ikut napsu semalam la ni kut Mell. Mwehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mell eksited lebih ni..haha..nasib aku laki dan bukan jenis brder taf..kalau tak, aku pon citer gak..haha

      Delete
    2. makcik.. tau pun.. kemain aku melantak.. bukan makan untuk berdua lg da.. terlebih2 pulak.. kehkeh..


      pakcik.. aku cite ni untuk panduan ko sebagai bakal bapak.. nanti bini ko akan ade simpton2 macam aku.. stnby duit blaje lebih tau!.. hahahaha..

      Delete
  3. baby bambam.....sukeee...kak mell! jaga kesihatan... okey , ibu kene kuat dan sihat..ecewahhh bahagia la baca entry ni, tumpang gembira...kite lambat lg nk merasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula maii... ibu slim ingat bby pun slim.. rupe2nye bambam dia kat dalam.. hahaha.. yeah! mmg kena kuat dan sehat.. dan sekarg terrrlebih sehat pulak dah.. kikiki..


      insyaallah.. ur turn will coming soon.. ecewahh..

      Delete
  4. aik peyut kecik tp baby bambam? cemana tu mell? camne baby tu dok dalam perut? curious pulak. hihi..

    jaga baby elok2 tau. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itula chic na.. pelik kan.. macam mane tu.. mybe bby serap zat ibu nie.. hahaha..

      insyaallah.. sy jge elok2..

      Delete
  5. ^_^ Hehe.. apa2 pon tahniah dapat bby bambam.. ^_^

    ReplyDelete
  6. alahaiiii sy pun naik byk gak berat bdn.. mkn dah sah2 la byk.. adehhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... tula.. xleh kawal nepsu.. naik bising.. turun pun bising.. haih!

      Delete
  7. hihi.. insyaAllah takde pape :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah... mudah2an.. pray 4 me!

      Delete
  8. alhamdulillah dah enam bulan..mesti pergerakan si comel makin ligat kan dear...

    mudah2an semuanya dipermudahkan ..amin~

    take care tau :)

    ReplyDelete

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..