anda berada di kawasan Puan Mell | jangan lupa +Follow | Dashboard

sensitif


pedih hati kalau di pandang hina.. oleh orang yang kita sayang.. yang kita harapkan beri sokongan pada kita.. cakaplah apa saja.. saya tahu suami saya.. dia dah cukup baik buat saya..  terlalu..




26 minggu..


Assalamualaikum...

today ai ada checkup.. pukul 8 pagi tadi..
seperti biasa.. en.hubby akan hantar ke klinik.. mujur siap awal.. coz pagi2 buta dah terpacak depan klinik kann..

sebenarnya.. masuk bulan ke 6 kehamilan ni.. selera makan menjadi2.. tapi aku makan cam biasa je kot.. tade la melantak sungguh2 kecuali malam tadi.. haaa...bagus kan.. dah tau esoknya nak check up..  malam sebelum tu pegi mentekedare ( melantak la tu.. ) tak hengat donia.. mana leh tahan kalau dah di ajak pegi makan steamboat.. rugi la kann... dah la free... ( gedik ikut dinner incik hubby bersama rakan sekerja beliau )
sungguh la makannya.. sampai orang kate nampak berseleranya kite makan... aww... malunyaaaa... tapi pedulik hapa!. makan is makan.. kahkah..

okeh! akibat melantak yang tak hengat2..
result checkup harini kurennggg baikk.. huwaa..
berat telah naik 4kg secara drastikk... nampak takk... bagusss...
dan oleh itu.. terpaksalah jamu air gula yang sedap seperti ibu2 hamil yang lain dok war-warkan tu..
bagusss lagii... kite suke!. huhuk!..
aku nasihatkan ibu2 pregnant di luar sana.. kita boleh makan.. tapi berpada-pada.. bukan macam aku yang mengada2.. ikut nepsu!..
harap takde la penyakit2 yang hinggap masa pregnant ni.. risauu kot... dah la haritu risau sangat.. pasal rase macam ketuban bocor.. mujur tade ape2.. hanya perasaan sendiri..

one more.. doc cakap sila hati2.. nampak macam baby besar dari sepatutnya.. apakah?
hehehe... see... jangan anggap orang perot kecik baby pun kecik..
ni perot kecik.. baby bambam rupanya..

result scan.. sepatut baby progress.. around 28week.. suppose 1 kg.. but me.. 26week sudah 939g..
hampir sudah ke 1kg.. bambamnye la haii anak umi nie.. ikut abah ye.. hehehe..

so, pasni aku kenalah tukar diet waktu pregnant ni.. takleh makan nasik sesangat.. malam jangan makan sangat2.. mampukah? lalalalala~~

dan kena cucuk kancing gigi kali kedua.. aauchh.. ganas betul nurse tadi.. sakit kott kena cucuk ngan dia.. tak gentle langsung! cucuk dia balik kang baru tau!


sorry gamba blurr.. 


aduhaii... dan lagi... strechmark da muncul weyyh.. sapu minyak pun xjalan rupanya..
alamakk.... jadi padang pasir la perut den nanti... ohh... tidakkk..... huhuhu..


oklah.. tangan sakit kena cucuk.. daaa..

note : asal rase blurr je harini.. hurmmm...




 
Denim Template. Re- Edited by Puan Mell. ALL RIGHT RESERVED.