gerakan-gerakan halus yang mengujakan!


Assalamualaikum..

wahh... gerakan apakah itu? 
jeng... jeng.. jeng...
now dah nak masuk 19week.. means 1week ++ lagi cukup 5 month ma pregnancy..
pejam celik kejap je masa berlalu.. ecehh..
hope anak yang ku kandung ini sentiasa sehat bersama- sama ibunya..
dah mula terasa gerakan-garakan halus dari ma baby..
owwhh... so xcited.. terharuu... tahap leleh air mata dan idung..
sobs.. sobss..
dia dah pandai gerak2 lam perot nie..
lagi2 kalau di dendangkan kan dengan zikrullah..
ALhamdulillahh..

semalam abah dia pasang lagu raya jalil hamid.. cehh.. abahnya tu dok gila ngan lagu tu boleh?
orang lain dengar lagu syahdu2 nak raya ni.
beliau boleh pulak tersampuk lagu jalil hamid.. bhahahaha..
nak tau.. baby pun rancak jugak bergerak jugak dengar lagu tu..
anak abah betul yer..
hahahhaha..

kesimpulannya.. im just so happy , teruja.. dan terharu.. sbelum ni risau gak.. bila la baby nak gerak..
pegi check up kat KK.. semua ok.. tiada masalah..
cuma berat je statik.. mentain xberkutik.. sabar jela mak nak..
mungkin sebab puasa kott..
tanya la nurse kat situ.. bila boleh scan.. nurse tu cakap KK tak sertakan servis scan melainkan ada masalah..
jadi.. kena scan kat kilnik private.. 
takpalah.. lepas raya la jawapnya..
cuma nak tau pekembangan baby jer..
soal jantina nak supriseeee....
hehehehe...

misi : lepas raya cari kelengkapan baby... owhhhh... tak sabar nyerr...

owh yer... perot kite kecik lagi la.. ibarat muncit2 lemak jer.. 
sodihh... pakai t-shirt ker, baju kurung ker.. xnampak pun macam pregnant..
jiran depan rumah tu.. kemain 5 bulan dah beso perotnya..
adakah kerana aku ni baka model maka perot pun xmenonjol?
muehehe.. tapelah.. redha je la.. janji baby den membesar dengan sehat..
orang kate baby kecik senang nak beranak..
( ayat sedap hati )
ahak!


akhir kata jom layan..

lagu raya jalil hamid..

Bila sebut pasal raya 
Semua ingat Hari Raya 
Tapi jangan pulak kita lupa 
Ada seribu satu kata 
Berkait dengan raya 
Selain Hari Raya 


Tak kira apa bangsa 
Orang melayu orang cina 
Orang putih atau orang india 
Orang timur orang barat 
Di seluruh dunia 
Ada hari raya 

Kalau banyak harta benda 
Orang itu kaya raya 
Kalau tempat lalu kereta 
Itulah jalanraya 
Hentian bas ibu kota 
Itu di Puduraya 
Di tengah bandaraya 

Kalau banyak jalanraya 
Dipanggil lebuhraya 
Bunga lambang negara 
Namanya bunga raya 
Tukang menyelenggara 
Mengawas harta-benda 
Jabatan Kerja Raya 

Gembira kita di hari raya 
Makan kenduri di balairaya 
Kalau kita malas nak puasa 
Kita sama macam hantu raya 

Selamat hari raya 
Selamatlah beraya 

Bila sebut pasal raya 
Semua ingat Hari Raya 
Tapi jangan pulak kita lupa 
Ada seribu satu kata 
Berkait dengan raya 
Selain Hari Raya 

Kalau banyak harta benda 
Orang itu kaya raya 
Kalau tempat lalu kereta 
Itulah jalanraya 
Hentian bas ibu kota 
Itu di Puduraya 
Di tengah bandaraya 

Kalau banyak jalanraya 
Dipanggil lebuhraya 
Bunga lambang negara 
Namanya bunga raya 
Tukang menyelenggara 
Mengawas harta-benda 
Jabatan Kerja Raya 

Gembira kita di hari raya 
Makan kenduri di balairaya 
Kalau kita malas nak puasa 
Kita sama macam hantu raya 

Selamat selamat hari raya 

(Mari kita jumpa duit raya) 
(Selamat selamat hari raya) 
(Minta menjadi kaya raya) 
(Biarlah kaya) 




bhahahahha...
sabarlah laki aku nie..
p/s : selamat bershoping raya.. ker.. dah setle semua? ahak!

6 comments:

  1. auww., so sweet.. dy nk terajang2 mummy plak ye..haipp =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhaha.. kdg leh terkejut bila dia tondang2.. ahak!

      Delete
  2. hohoi .. aku pulak yg rasa teruja nie ... mesti cute je baby kat dalam tu kan.. #_#

    ewahh.. siap ngan lirik lagu ye mell... jom duet ... :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok ibu dia ar.. cute.. compem anak pun cute.. kehkeh..

      jom duet raya.. :p

      Delete
  3. tumpang gembira dengan perkembangan baby :)

    ReplyDelete

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..