aqil yang bijak dan nakal..








wit ibu dia


ini anak sedara en.hubby...
mohd aqil afiq

budak ni kan.... baru umor 2 tahun setengah...
tapi bijaknya cam 4 tahun..
nakal nya aduhai....
bagi 2 jam jage pun mau nak pengsan di buat dia.. hahaha
dia dah pandai cakap tau.. macam orang tua pulak tuh!
kalau datang umah kiteorang..
dari jauh dah dengar..
" pak ude... mak ude... aqil datang nie... "
jerit!
seyez... aku xtau nak hendel budak nie.. bijak sangat... penat nak menjawap yang dia tanya..

scene 1..
ada pepatung...
mak ngah dan aqil..

aqil : tu apa tu?
mak ngah : pepatung... 

aqil nak pegang..

 mak ngah : jangan ulat gonggok tu.. gelii... ( haha.. ape daa.. tukar statement pulak.. )
aqil : ulat gonggok..? dia buat apa? 
makngah : ................ (-_-")

pepatung pun terbang akibat di usik si aqil..

aqil : dia pegi mana tu...?
makngah : dia dah terbang..
aqil : dia terbang g mana?
makngah : ................ (-______-"")

okeh.. budak ni banyak tanya betul.. hahahha..
bak kate mak su dia ..
jaga aqil sorang macam jaga sepuluh budak..
pantang lepas kua rumah..
bedezupppp... dia larikk...
mengah nak kejar oii...
penah satu taman kejar dia sorang..
adehh...

kalu ngan pak ude dia.. xlain xbukan bergusti aje.. kalu tengok.. bersungguh2 dia gustikan pak ude die yg jugak en.hubby aku..
and dia banyak ikut perangai pak ude die nie... gggrrr... kuat mengusik!
dia jgak fanatik ngan kompang... macam pak ude dia..
dan jugak silat... baka dari melaka la katakan..
hahaha..
karoke!... jgn xpercaye.. baru 2 taun tu...
pernah pegi majlis kawen.. orang nyanyi... dia pun sibuk nak nyanyi..
dah la majlis tu jemput penyanyi jemputan..
macam2 aqil ni..


orang kate budak mase kecik banyak cakap.. bila besa diam.. aku xtau la.. tp bapak c aqil ni memang pendiam..

tengok jela nanti bila dia dah besar.. harapnya dia membesar jadi anak yang bijak dan soleh..

anak aku nanti xtau la gugurl or boboy..
dalam hati tingin gugurl..
hehehe..
bukan ape aku lebih pandai hendel budak pompuan banding budak lelaki..
kalu ngan boboy  nie tau nak gadoh jer.. 
pasal dorang nakal..
gugurl dengar cakap sikit..
ahak!

bak kata anak buah aku.. amirul..
" mak su ni garang macam kak rose ! "

sapa kak rose?
kakak si upin ipin tu...
hahaha



note : budak aqil ni penah buat henpon aku masok ICU... hewhew..






4 comments:

  1. takpe biar buas sikit, baru otak diorang cerdas... :)

    ReplyDelete
  2. @CikMai nie bukan buas lagi.. lebih dr tue.. hahaha... seminit pun xdok diam..

    ReplyDelete
  3. hahhah... sy sk dgn budak2 yg banyak tanya camtu... geram je rasa.. sweet :-)

    ReplyDelete
  4. @IntaNBerliaN tu la.. dia memang banyak tanya.. xpadan ngan umo.. macam iklan burung murai tu.. hahaha.. memg sweet...

    ReplyDelete

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..