anda berada di kawasan Puan Mell | jangan lupa +Follow | Dashboard

mengada-ngada!






hahahaha...
situasi yg selalu terjadi..
kesian en.hubby aku.
ahak!


note: love him so much!


tayang muntot sikit! hahak!




~ insan sederhana itu membahagiakan aku~



" 1st Giveaway by jaakechik corner"




cik mai buat ye... hihik

ramai betul yang join..
memang penin la owner GA nak pilih..
tarikh tutup 30 julai 2012 ( 12mlm )

Nak wang tunai RM30? nak contact lens? shawl? header? banner? topup? meh sini ramai-ramai join GA jaakechik corner. syarat mudah. hadiah TIP TOP! jom la join... rugi kalo tak join...TERBUKA untuk semua blogger malaysia.
.syarat :

1. WAJIB follow sponsor OOPET , FARAH , CIKMAI , FARAIN

2. buat entry bertajuk  " 1st Giveaway by jaakechik corner "
3. letak HEADER atau banner dan linkkan ke entry ini
4. senaraikan 3 tempat best di negeri kamu.
5. tag 3 orang rakan blogger.
6. letak url entry 

hehehe...
mud nak join giveway la pulak..
pasai pa? pasai hadiah dia satu hal..
cik mai slh salah sorang sponser kan..
xcited sikit.. hahaha..
lagi pasal aku rindu perak der...


im from PERAK hoccay..  tapi kini menetap bersama hubby di selangor..

2012- tahun melawat perak.
jadi moh le ke perak ye..

1) pulau pangkor..


sebelum ke pulau pangkor korang akan ke lumut dulu..




lumut dulu dan sekarang jauh sangat bezanya..
lumut dah berkembang pesat..
aku jamin kalau korang pg lumut.. korang akan rasa korang
ala2 tourist dr luar negara.. kahkah..
lawa!
pekena laksa dulu kt kedai tepi situ..
terbaikk....



then.. naik feri g pangkor
tambang murah jer..

::= Tambang Feri =::
::= Tambang Feri bagi dewasa RM 10.00 =::
::= Tambang Feri bagi kanak-kanak RM 5.00 =:: 



rupa pantai teluk nipah pulau pangkor..
aku suke pantai kat sini pasal pokok dia terus ke tepi pantai..
jadi xpanas.. kulit pun tak terbakar..
dan jugak ada buaian..
memangg terbaik..

snorkling

 pendek kata pangkor memang best.. ape lg untuk hanimun.. hahaha..


2) zoo taiping.

seiring dan sejalan.. seindah bunga di taman..
kehkeh


zoo taiping bersebelahan dengan taman tasik taiping..
gila rindu nak pegi taman tasik nie..
dekat 10 taun kot xpegi..
tempat kacau org datim dulu..
hahahahaha
zaman sekolah... nie la tempat lepak aku.. 






harga tiket

 DewasaRM 10.00
Kanak -kanakRM 6.00
( xsilap aku la.. )

banyak lagi binatang nya.. hihik!
harap maklum.. zoo taiping jugak tempat aku melepak zaman sekolah dulu..
anak buah aku suke sangat g zoo ni.. 
budak2... bawak anak2 g bercuti kat sini pun ok..
TAIPING ADALAH BANDAR WARISAN.
alang2 dah pegi round jugak bandar taiping..



3.) air terjun pecah batu , trong

dah pegi zoo tuu.. korang leh singgah ke air terjun nie.. 
dulu aku suka pegi mandi katsini..
air dia tak dalam sangat..
so.. sesuai untuk family la..
basuh baju pun aku penah kat sini..
macam orang dulu2..
kahkah..








air terjun ni pemes kat area taiping la..
masih terpelihara lagi..
air dia memang sejuk la..
taiping kan kawasan tadahan hujan paling banyak..
best2.. bila aku nak pegi nie..
dah 10 tahun xjengok sini..
rinnduuu..



so.. jadinya ni tempat best yang aku penah pegi dan banyak tinggal kenangan dalam hidup aku..


Tag!.. susah amat nie..
memang tak pandai cari orang tag..
hehew..
banyak sangat yang join takpe ke tag orang yg dah join..
ehek!






note : semua gambar adalah ehsan google..
gambar2 aku semua hilang bersama pendrive..
huwaaa....



perlawanan bola sepak yang mengerikan!



mesti ada yang ingat aku nak story pasal euro kan?
no... no... 
cerita ini adalah depan mata aku sendiri.
seriussss ngeri!

malam kelmarin a.k.a malam rabu lepas..
en.hubby ajak aku pegi tengok perlawanan bola sepak
antara kg.pasir a.k.a puchong vs alam mega ( xsilap aku la..)

game stat kul 9.. tapi akibat aku yang tetiba teringin sangat nak makan 
roti canai pisang.. kami singgah makan dulu...
kesian en.hubby kena ikut kehendak aku..
terlepas la setengah jam game tu..

curik kt google.. wat iklan selingan..
hahaha

then.. dah sampai ke stadium MPSJ..
game dah pun bermula..
puchong dah sumbat 2 gol pun.
kedudukan masa tu 2-0.

mulanya... game macam biasa la.. aku bukan tengok sangat..
sibuk main pesbuk.. hahaha..
yela.. en.hubby tinggal aku kat group bini2 kawan2 dia yang main bola tu..
dahla.. aku ni xpandai bergaul sangat..
T___T
dia sedap2 pulak pg dok sebelah padang sana.. konon tengok dekat2 ar..
owh ye.. en.hubby xdapat main bola sebab kecederaan lutut beliau..
dokte suruh rest setahun... jadik penonton jela dia.. kehkeh..

dipendekkan cerita yang panjang nie..

tiba-tiba!
ntah apa jadi kat padang..
pemain dari puchong kena tumbuk ngan pihak lawan.. 
teruk gak la..
apa lagi penyokong puchong ( xtermasuk aku)
budak2 laki la kan..
maki hamun la pulak..
memang getir saat itu.. bising lawan mulut.. 
takutttttt.... aku mana penah lalui situasi macam tu..
macam la dorang tengok game euro.. huh!
keadaan dah jadi hangat..
aku macam kenal suara yang dok marah2 pihak lawan tu... 
 hero pun muncul tenang kan keadaan..
dua patah je dia cakap..
nama seseorang.. dan word sudah!

hubby aku la hero tu..
penyokong yang bising2 tu adik dia and the gang..
hubby aku jerit nama adik dia jer..
terus diam semua..
takut abang jugak rupanya..
hahahahaha

dan yang aku rasa kelakar sangat..
pemain kat padang pulak suruh penyokong bertenang..
yela kan.. yang main xde hal.. yang sokong pulak lebih..
kehkehkeh..




tapi... lepas tu.. pihak lawan terus main kasar..
sorang2 kena tumbang ngan dorang..
dahla puchong xramai pemain simpanan..
dorang seolah tak kesah dengan kad kuning yang dilayangkan..
paling aku terkejut tengok kapten pasukan puchong kena tanduk kat paha ngan penjaga gol pihak lawan..
perhatian!.. bola takda pun kat situ!
ngerinya... dengar bunyik kuat gila tym kena tanduk tu..
tapi.. aku puji la pasukan puchong nie..
dorang kuat semangat betul dan ceria.. boleh gelak2 lagi sambil main..
akhirnya pelawanan tamat dengan
puchong menang 4-2.

bengkek la hati pihak lawan.. main kasar tapi tak menang pun..
kena denda kad merah lagi la ada..
padan muka..!

terbaru.. pemain puchong yang kena tumbuk tu..
dimasukkan ke hospital semalam akibat darah beku bawah mata dia..

kesian betul...
moga beliau cepat sembuh..

aku suka semua kawan2 hubby aku.. coz dorang sempoi dan kelakar..
dorang jugak punya sikap perkawanan yang kuat..
and yang penting.. dorang selalu lakukan xtvt berfaedah..
next week kiteorang satu kg@taman
akan main bowling.
^____^ 


note : ngeri tak? masuk spital tu akibat main bola.. okeh fine! aku memang xpernah lalui situasi ganas macam tu..
hewhew..




oh ye!
baru wat twitter..
polow ler.. haram xtau ape.. ngeh2..
mrs mell


WW_mimpiiii............







ehsan google




hamboihhh....



dua tiga menjak nie asik mimpi makan jer..
pembawakan budak ke?


note : nak kena cari nie... nyumn... nyummm

deraan perasaan







ini namanya deraan perasaan!

sana sini bercerita pasal raja buah nie..
mentang2 musim beliau sekarang.
hahaha..

aku bukanlah peminat tegar durian.. sekadar kalau ada makan.. tak ada pun takpa..
tapi... akibat tak tahan dengan bau2an dan jugak kegambaran beliau yang di post serata pesbuk mahupun belog..
 jiwa ini tak tertahan menanggung rasa!

mak aku pesan baru2 pregnan jangan makan durian lagi.. panas..
bak kata mak aku badan kita ni xtau tahan ke tak dengan kepanasan doyan tersebut..
hewhew..
tapi.... aku teringin sangat2.. merayu2 kat en.hubby nak makan..
tapi.. langsung tak dilayan...
T______T

alkisah... satu malam tu.. malam kelmarin.. aku sampai termimpi makan durian.. siap buat tempoyak lagi tuh dalam mimpi tu.. makan pulak ngan nasik panas2...
itulah akibatnya tidur dalam kelaparan.. haha
pastu aku tersedar.. tengok en.hubby takde.. tengok bola la tue..
serta merta hidung ni terbau doyan yang menganggu jiwa tuh!
terhidu2 la hidung macam kucin.. 
hahaha

 tiba2 en.hubby muncul dari pintu bilik.. yela.. takkan dari tingkap pulak!. 

" abang bau tak? "
ceh... takut jugak la kan... tego bau2au di tengah malam!

"bau apa? "
tanye en.hubby dengan selamba badak.

" bau duriann.... ke terbawak dari mimpi tadi ni.. "
hehehe... boleh jadi kot kan..

" ada kat bawah tu.. ferus (adik ipa aku) bawak dari kampung.. tercapai la mimpi tu.. "
amboih... perli nampak...!

" nak g bilik air japla... "
alasan!.. nak pi jengok doyan tu sebenarnya aku nie..
kehkeh..

ada 4 5 bijik jugak la.. kecik2 je pun..

singgah sebentar kat peti ais..

bukak...

jeng... jeng... jeng..

ada doyan yang telah terkopak..
en.hubby kot makan..
apo laei..
amik seulas masuk perot...
kecik cotet pun... apasal la beli doyan kecik2.. xnikmat!

seulas malam tu makan..
esoknya seulas lagi..
cukupla dua ulas..
wat rasa..

lepas ni tak makan lagi...tak berani... 
telan air liur jela bau semerbak satu rumah....
T____T



note : selamat menjamu doyan kenkawan.. kitew pose doyan..
ahak!

hamba cinta



perghhh... tajuk entry...
jiwang siott..


benarkah cinta itu buta?
atau manusia sendiri yang buta?
persoalan yang sering bermain di jiwa orang2 yang jiwang..
kehkeh..


jangan jadi hamba kepada cinta.. jadilah hamba kepada pencipta cinta 

itu quote dari hubby aku..
dulu dia selalu ingatkan aku.. bercinta biar berpada.. jangan terlalu taksub dengan cinta..
betul la beliau kata tue..
aku dah menyaksikan pelbagai percintaan yang terlalu taksub dengan pasangan masing2.
erkk.. aku geram sebenarnya.. 
geram bila kawan2 aku terutama perempuan la..
sanggup jadi hamba cinta nie..
terlalu cinta mati..
its okey kalau yang di taksubkan suami sendiri..
xla ralat sangat dengar..
ini tak..
PAKWE A.K.A BOIPREN!!

bila orang nasihat xnak dengar..
tu yang aku buat geram jugak..



apa kejadahnya..?
bak kata wan kamarudin.


kadang2 tu dah terang2 boipren nya curang..
tetap rela.. kononnya cinta sejati..
tanpa cinta boleh mati!

kadang2 tu sanggup badan di jadikan bantal..
untuk pakwe tu sesuka hati bantai!

sanggup.. usia semakin lanjut pun takpa..
akan ku tunggu dirimu..
haih!

sedihh... aku sedih ngan sikap orang perempuan yang macam nie..
lagi2 orang yang rapat ngan aku...
yang aku anggap kakak..
tapi sayang...
kadang2 umur tidak mematangkan seseorang..

dah buntu nak nasehat kawan2 yang taksub ngan cinta macam nie...
bila suruh tinggal je boipren dorang yang perangai tak semengah tu..
jawapan :
aku boleh tinggal dia.. tapi dia yang takleh tinggal aku..

heeeeekkkkk kau!.
sapa yang takleh tinggal sapa nie..
sekali kena tipu.. mungkin ada sebab..
berkali2 kena tipu..
bodoh kot rela di tipu..
belum jadi suami dah macam auta yang terbit dari bibir dia..
macam mana lepas kahwin?
kalau dia bersungguh nak kat kau..
dia xkan  elak2 nak kenalkan kau pada family dia..
dia akan bersungguh2 simpan duit nak kawen ngan kau..

bagi yang bercinta sakan tu..
tolongg... jaga maruah dan batas masa bercinta...
lelaki walau sejahat mana pun dia..
dia tetap nak perempuan suci murni walaupun dia tu x suci mana..
hewhew..

buat mereka2 nie.. semoga di celikkan mata dan jiwa mereka..
agar tidak terpedaya lagi..
dengan janji2 manis seorang lelaki yang tidak pandai menghargai..
lebih baik merana sekarang dari merana di kemudian hari..

sesal dulu pendapatan.. sesal kemudian tiada guna..

kannn... dah kua pantun aku.. kehkeh..

k.la.. penat bebel..
~cyaa ~


note : entry agak di kuasai emosi.. harap maklum!


jum shoping online..
nak beli t shirt.. hihik

:
:
v

bakal pindah opis baru..




pagi tadi aku dapat perkabaran yang opis kami akan berpindah ke lokasi lain.. maklumla.. selama ni opis ni bos sewa.. sekarang beliau dah beli opis yang baru... semenjak aku masuk keja kat sini bisnes bos bertambah2.. muka ong la katakan.. kahkahkah...

tapi.......................................
panjang kau titiknya.. haha
opis baru tu berkongsi dengan saloon bini bos yang mana bini bos itu akan berada di opis
sampai tutup kedai.. 
ohhhhh......... tidakkk....
memang kurang la xtvt berintenet aku nanti...
huwaaaa....
xsyoooookkkkkk....

by da way.. best gak opis baru...
semak dah aku tengok opis yang nie..
dah econ slow..
xsesuai bagi ibu mengandung seperti aku ni..
wakkakakaka...


note : rasa macam syok pulak tengok background bintang2 kat belog aku.. 


pegi kedai online nie.. 
cute2 barang dia..

gatal tangan vs gerak gempur blog




muhehehe.... terkejut tak sapa yang masuk belog aku? totally berubah kan...
ni namanya gatal tangan vs takdak keja..
aku mudah jemu okeh..
jadi.. aku buat gerak gempur sikit kat belog aku..
xlawa kat mata korang pun xpe.. janji aku suka..

aku dah jatuh hati ngan kaler pepel.. atau orang indonesia panggil..
warna janda.. kahkah..

hoccayla.. mode edit blog masih berjalan..

~cyaa~


klik heartbeat ni  jap..



Tutorial letak Paint kat blog




cekedup..









xcely ramai yang request tuto pasal mende lukih2 nie.. ai asik lupa jer.. mujur tadi cik mai request lagi.. heheh...

okeh.. senang je nak letak mende alah ni lam belog korang..

mula- mula..

bukak dashboard--> design----> add gadget ---> HMTL/Javascript

then copy paste kode nie..

<span style="color: rgb(153, 153, 153); font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; line-height: 16px; text-align: center; background-color: rgb(255, 255, 255); font-size: x-small; "><center><object data="http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/0//3768/3768733_paint_www.swf" height="300" type="application/x-shockwave-flash" width="400"> </object><center></center></center></span>


okeh.. pastu save.. letak lak kat mane yg rase sesuai.. nak lepas geram boleh sesangat kat situ..
nak wat doodle pun boleh..
hehehhe..


aku amik kat sape ye kode ni dulu... lupaaa.......

by da way enjoy tuto nie.. 

aqil yang bijak dan nakal..








wit ibu dia


ini anak sedara en.hubby...
mohd aqil afiq

budak ni kan.... baru umor 2 tahun setengah...
tapi bijaknya cam 4 tahun..
nakal nya aduhai....
bagi 2 jam jage pun mau nak pengsan di buat dia.. hahaha
dia dah pandai cakap tau.. macam orang tua pulak tuh!
kalau datang umah kiteorang..
dari jauh dah dengar..
" pak ude... mak ude... aqil datang nie... "
jerit!
seyez... aku xtau nak hendel budak nie.. bijak sangat... penat nak menjawap yang dia tanya..

scene 1..
ada pepatung...
mak ngah dan aqil..

aqil : tu apa tu?
mak ngah : pepatung... 

aqil nak pegang..

 mak ngah : jangan ulat gonggok tu.. gelii... ( haha.. ape daa.. tukar statement pulak.. )
aqil : ulat gonggok..? dia buat apa? 
makngah : ................ (-_-")

pepatung pun terbang akibat di usik si aqil..

aqil : dia pegi mana tu...?
makngah : dia dah terbang..
aqil : dia terbang g mana?
makngah : ................ (-______-"")

okeh.. budak ni banyak tanya betul.. hahahha..
bak kate mak su dia ..
jaga aqil sorang macam jaga sepuluh budak..
pantang lepas kua rumah..
bedezupppp... dia larikk...
mengah nak kejar oii...
penah satu taman kejar dia sorang..
adehh...

kalu ngan pak ude dia.. xlain xbukan bergusti aje.. kalu tengok.. bersungguh2 dia gustikan pak ude die yg jugak en.hubby aku..
and dia banyak ikut perangai pak ude die nie... gggrrr... kuat mengusik!
dia jgak fanatik ngan kompang... macam pak ude dia..
dan jugak silat... baka dari melaka la katakan..
hahaha..
karoke!... jgn xpercaye.. baru 2 taun tu...
pernah pegi majlis kawen.. orang nyanyi... dia pun sibuk nak nyanyi..
dah la majlis tu jemput penyanyi jemputan..
macam2 aqil ni..


orang kate budak mase kecik banyak cakap.. bila besa diam.. aku xtau la.. tp bapak c aqil ni memang pendiam..

tengok jela nanti bila dia dah besar.. harapnya dia membesar jadi anak yang bijak dan soleh..

anak aku nanti xtau la gugurl or boboy..
dalam hati tingin gugurl..
hehehe..
bukan ape aku lebih pandai hendel budak pompuan banding budak lelaki..
kalu ngan boboy  nie tau nak gadoh jer.. 
pasal dorang nakal..
gugurl dengar cakap sikit..
ahak!

bak kata anak buah aku.. amirul..
" mak su ni garang macam kak rose ! "

sapa kak rose?
kakak si upin ipin tu...
hahaha



note : budak aqil ni penah buat henpon aku masok ICU... hewhew..






 
Denim Template. Re- Edited by Puan Mell. ALL RIGHT RESERVED.