anda berada di kawasan Puan Mell | jangan lupa +Follow | Dashboard

monolog cerita rasa...




Amboih... tajuk entry... bukan main... macam novel pulak dah.. miahaha...
xcely tade mende sangat nak cita.. tp gedik nak hapdate... 
ngeee~~~

lepas dapat tau preggy ni kan... rasa macam malas je nak hadap blog.. mati kutu.. haha..
citt.... pandai eh.. preggy pulok jd alasan.. :p
nak tau tak.... normal kott ibu mengandung tade selera makan.. camtu la ai.. tade nafsu nak makan.. terutama nasik.. sungguh tak lalu.. tapi sian la kat baby law tak makan kan...
syukur Alhandulillah... takat nie alahan aku tak terok mana.. masih lagi boleh memasak.. yela.. law aku tak masak.. sapa lagi yang nak masak kan.. en.hubby bukan pandai masak sangat pun.. takat goreng telor.. atau masakan mudah2 tu dia tau la.. cuma sekarang ni sakit kepala kerap menyerang... dan rasa mengantuk yang amat sangat... aduhai.. asal baring je lelap.. hewhew..
kawan aku cakap.. tu termasuk sekali dalam pakej.. hehe..
semalam.. balik keja.. sekali lagi sakit kepala... rasa tak leh nak angkat pale.. okeh.. tipu... tak sangat.. tapi lebih nak manje2 ngan en.hubby... ntahla.. skrg ni jd mengada2 sangat.. kalau boleh nak dok bawah tiak en.hubby 24 jam.. xyah g mana2.. hahaha..
sebelum aku dapat tau aku preggy kan.. aku perasan yang aku macam terlebih2 sayang hubby tau..
pernah aku cakap..
" nape sayang akhir nie sayang nampak abang hensem sangat eh.. rasa xnak lepas pandang.."
gedikk kannn.....
dari segi fizikal... belum ade ape2 perubahan sangat la.. perot still kempis lagi.. badan pun mantain slim and seksi.. hahaha... en.hubby salu cakap saya seksi.. jd dia selalu tegor law aku pakai ketat2.. okey.. dulu bujang2 memang la aku setakat pakai tudung je.. baju ketat2.. huhu.. jahilnye dulu.. sejak kenal en.hubby.. beliau tak jemu2 menegur.. 
" badan sayang tu seksi.. pakai ketat2.. nampak semua.. apa guna pakai tudung? abang taknak ada pandangan mata2 lain kat sayang"
dulu.. aku tak rasa pun aku seksi.. yela.. aku pakai tudung kan.. tapi.. sebenarnya.. aku jahil.. berdosanya aku.. ya ALLAH... ampuni lah dosaku...
sampai sekarang en.hubby masih lagi bg tazkirah tentang aurat nie.. alhamdulillah... 

okeh... malam tadi sekali lagi rasa tak lalu makan.. and sakit pale kan...
pastu... merengek2 tak larat masak... 
pastu tengok en.hubby dok ketang ketong kat dapo.. lar.. masak nasik goreng rupanya..
hihi... macih abang.. 

macam ni la lebih kurang nasik goreng malam tadi... nie nasik goreng  en.hubby buat mase mula2 kiteorang kawen dulu.. hihi..


" makan banyak2 ye sayang.. sedap tak? "  en.hubby...
" sedap.... banyak sayang makan nie.. " aku...
" sayang tipu.. abang rasa biasa je" en.hubby..
" tak la sedap sangat2.. tp sedap la jugak " hihi... aku...
" ape? tak sedap?... hummm..." jeling en.hubyy... hamboih..
" sedap la ... law tak syang tak makn banyak.. abang pun tau sayang tak lalu makan nasik.. " 
seyez... sedap nasik goreng sotong en.hubby malam tadi... bertambah aku makan.. hewhew...
adakah kerana beliau masak dengan kasih sayang?? ahak!



okehla... nex tym cita lagi... malas nak menaip... :p


~cyaa~

8 comments:

  1. baca sambil tersenyum tersengih. indahnya kehidupan rumahtangga :)

    ReplyDelete
  2. mai- ye... indah tau.. ai pun tak sangke... insyaallah.. harapnya kekal sampai bila2.. mai pun nanti akan laluinya.. hihi...

    ReplyDelete
  3. smoga bahagia until jannah akak!
    siyes xsaba nk kawen rsenye =.=

    ReplyDelete
  4. ila cuma boleh makan western je masa prgnt so hari2 hubby buat burger haha

    ReplyDelete
  5. farhan- amin.. terima kasih sayang... kawen la law camtu.. hihi

    ReplyDelete
  6. ila- dasyat tue.. dah jd abg burger la en.hubby ye.. hihik.. belum rasa nak makan apa2... asik tade selere jer.. hewhew..

    ReplyDelete
  7. swett je cerita ni..semoga kebahagiann berkekalan dunia akhirat ye dear :) amin~


    jaga diri kesihatan dan baby :)

    ReplyDelete
  8. arina- tq... amin... hope you too.... :)

    ReplyDelete

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..

 
Denim Template. Re- Edited by Puan Mell. ALL RIGHT RESERVED.