anda berada di kawasan Puan Mell | jangan lupa +Follow | Dashboard

bila kita buat orang bahagia.. kita pun turut bahagia





bila kita buat orang bahagia.. kita pun turut bahagia


tu quote dr aku sendiri... muahaha... sembang2 ngan cik mai.. arituh.. terkeluar lak kata2 hikmah tue... ceewaahh..
napa aku kata begitu... nak tau cara bahagia kan hati kita... bahagiakan orang lain dulu... pasti kita pun bahagia.. tapi tak tau la.. pendapat masing2..  aku ni happy go to laki punye worang... tp aku pun ade jiwa pink.. tacink kadang2...
contoh... bila aku polow org... orang tak polow aku.. muaahaha... aku sedih tau.. :p lantak dia la nak polow ekau ko tidak mell oiii... belog ko bukan best mano pun.. 
okeh! larik tajuk pulak..

xcely... bile kite ade masalah.. ade prob... sesudah menangis tue... carilah hiburan.. ececeh.. hiburan la pulak..  tade... maksud aku cari part yg boleh buat kite ketawa.. 
bace ujang ker... bace majalah lawak2 ker..
atau bahagiakan orang... haaaaa.... tu yang aku nak bgtau... aku suke dengar masalah orang..  bukan la aku menyibuk... aku lebih suke lau orang tu cite sendiri ngan aku... takda paksaan.. bila dorang cita.. law aku leh nasihat aku nasihat... tp aku bnyak wat lawak dari nasihat.. hahaha.. bukan apa.. dari dia dok layan sedih dia.. apa kata.. gembirakan hati dia.. sedikit sebanyak tu menenangkan hati dia..
kann...... kannn...
law aku sedih camtu gak cara aku buat... walaupun aku jarang bersedih... tacink sikit2 tu ada.. ahak!.. ada la sapa2 mangsa untuk aku usik bila aku sedih... mangsanya tentula kawan2 aku kat fb.. atau fibox.. aku mana ada kawan kat luar... en.hubby tue sorang jela..
tacink lagii...
hahaha..


tade kene mengene.. gile lawak part nie.. hahahah


by da way... bila aku tengok orang ketawa.. aku suka.. tandanya dia gembira...
jadi... sebarkan kasih sayang anda... nescaya anda turut gembira..

sekian





note: aku ngada2 la sekarang... asik suruh en.hubby masak jer... baguih sungguh....

8 comments:

  1. waht u give u will get back...
    itulh kelebihan buat baik...kan kan kan kan kan kan...

    ReplyDelete
  2. kannn.... kite kene salu buat baik... aman hidup... hehe

    ReplyDelete
  3. aku baik walaupon luaran nampak jahat sikit..hahah..

    #mentang2 dah mak buyung..laki plak kene masak..hahahha

    ReplyDelete
  4. pakcik.. ok la tue.. ko wat aku gelak je manjang ngan entry2 ko tue..

    #amik je peluang yang ade kan... muahaha..

    ReplyDelete
  5. betul tu,, suka tgk org ketawa,, dan suka ketawa,, hikk..

    untung la ada en.hubby... ^^

    ReplyDelete
  6. farhan- kannn... kan... sukanya bila dia gembira.. ( lgu iklan ) hahaha..



    pakcik- baru aku perasan bila aku bace komen ko blik.. hahaha.. ko baik eh.. okla.. aku anggap ko baik.. hahahaha..

    ReplyDelete
  7. betul , bila kita buat orang senyum , automatic hati rasa senang kan :)

    ReplyDelete
  8. kann... Cik mai. Rindunye kt cik mai. Huii.. :)

    ReplyDelete

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..

 
Denim Template. Re- Edited by Puan Mell. ALL RIGHT RESERVED.