anda berada di kawasan Puan Mell | jangan lupa +Follow | Dashboard

wordless wednesday_ amazing street art





pandai kan dorang wat kempen..
supaya orang rajin guna tangga..
malaysia xnak wat ker..
hihihi


ni pulak 

amazing street art





























amazing rite??

resepi mee rebus terengganu







malam tadi kan... xde ide nak masak.. so.. tengok mee ade.. sawi pun ade..
sebelum ni ade tengok puan leya post gambo mee rebus kat fb..
macam sedap.. mati2 aku ingat mee rebus yg letak ubi tu.. kahkah..
rupe2nye mee rebus ganu style..

so aku google la cari resepi.. 
macam mee sup rupenyer.. aku bgtau en.hubby name mee tu mee rebus ganu..
en.hubby cakap org melaka pun pggl mee rebus.. lol...
hahahaha..


jom amik resepi mudah sangat nie.. sesuai untuk org2 rajin cam aku.. ahak!

mee rebus ganu style

a.k.a

mee sup


camera lemah.. kikikiki..



versi puan leya... nampak sedap kan..

bahan - bahan

 500 gm mi kuning
3 ulas bawang merah (ditumbuk)
3 ulas bawang putih (ditumbuk)
6 cawan air
1 sup bunjut
1 sudu besar lada hitam (ditumbuk) ~aku tak letak.. en.hubby xmkn lada itam~
3 biji telur
Ayam atau daging ~kalau ade~
1 batang lobak merah (dihiris)
Sayur sawi
Taugeh
kiub pati ayam ~ nie aku pandai letak.. nak bg lg sedap.. kehkeh~

cara-cara
~Panaskan minyak masak dalam periuk. Tumis bawang merah dan bawang putih sehingga naik bau.
~Masukkan air, sup bunjut, lada hitam dan ayam or daging. Reneh dengan api yang sederhana.
~Masukkan lobak merah
~Masukkan telur dan biarkan masak tanpa dikacau.
~Masukkan sayur sawi
~Mi kuning hanya celur dengan air panas.
~siap dan hidang..
~nak sedap tambah sambal kicap.


selamat meng try..



monday blues..?









no mooodd derrr.....






hehe... ok.... daaa....






love yaaa......



Rindu kampung halamanku...




. kadang orang tak paham kesukaran aku...
bila kita dah bersuami...
segala langkah kita adalah atas redha suami...
aku cuba jadi isteri yang memahami..
ya... dia juga suami yang mengerti..
namun... jauh di sudut hati..
aku ingin mereka2 turut mengerti dan memahami...



abaikann...

aku nak imbau kenangan jap la..
tadi saje google tempat kelahiran aku...
banyak jugak gambo nyer dari en.google nie..


layannn...


road to hometown...




taun bila la org ni amik gamba... tapi kedai tu masih camtu..



telekom... still macam tu... 



hambik Roket terpacak... kawasan dia beb.. haha.. aku salu balik k.l
kat sini la... naik bas..


new store.. kedai buku pebret aku dulu2.. port cari komik.. hihik..
klinik gg sebelah tu paling terbaik.. dah banyak batang gg aku derma kat situ..
hehehehe




teluk senangin...



curik dari blog sape ntah..
ini laksa mee..
memang pemes kat pantai remis..
sesetengah kate mmg asal dr pantai remis..
sedap tau... nantilah aku rajin nanti aku kongsi resepi..
hihik..



ehsan.. google..
udang lipan.... susah dpt.. tp kt kg aku
ade jer.... adeh... termengidam da ni.. huhuhu.. 







pantai remis, perak.




misss my mumm...........







doodle atau sketch?





doodle tu yang comel2 tu kann...


hehehe..

aku wat sketch ke doodle niee...

watever la kott..

hahahakk.

janji lukis online...
agagaggaa...













coomottttttttttttt.......


tape praktis make perpect




note: kes bosan la nie... rajin bebeno melukih..

wordless wednesday_ miahahaha







zaman aku bercinta hebat... memang camni...
hahahahaha



baik korang pun ngaku korang pun sama.

header baru lagi...








nie header lama.. menggedik je naik buai...





header baru... ololo... sopan kann.... hahak!



credit to : bunga hati mama

baru pagi tadi die post doodle tu... laju je aku amik edit... muahaha...
idak la lawa mane... aku tak pakai photoshop..
malu pulok..

gedik!


~cyaa~


note : lupe.. background pun tukar jugak... hahaha

segmen: imbau kenangan~saat sah jadi miliknya.



thankz kak izan mama mia coz jemput... terharuuu...



hehe... tarikh tutup arini okeyy... ai tetap gedik nak join jugak.. muehehe..
mule2.. mahap bg pembace yg berusia kalau kita guna bahasa aku ye...

dulu aku penah join segmen love story kan.. 

so kali ni nak cite secara detail saat sah jd milik dia.. 
mula2 kita imbau saat bertunang... 
.
.
.



setelah hampir 3 taun bercintee.... kiteorg pun bertunang.. 14 feb 2010.. aku bukan pilih pasal hari kekasih okeyy... aku xPERNAH sambut ari tuh!
kebetulan tym tu tahun baru cina.. and ramai yg cuti.. so pick la ari tu..
xcely kiteorg xrancang pun nak tunang... ingat mak die nak g merisik je dulu..
tp c dia dah beli cincin tunang siap2.. mak dia kate dah alang2 ade cincin tue... tunang terus lar..
kelam kabut wat preparation lam mase 5 ari.. huhu..
wat kecik2 je.. sedara mare terdekat je tau..
mase dalam tempoh betunang tu banyak jugak dugaan.. tu pasal orang kate.. 
jgn tunang lame2.. dugaan tu bukanlah dr pihak kami berdua..
tp orang2 terdekat.. 
ape dugaan tue.. cukuplah aku dan dia saja yg tahu...
saat tu mmg fedup.. tp c dia tetap yakinkan aku.. tetap setia di sisi.. saat 
jiwa ini tertekan dgn keadaan waktu itu..
ceewaahh...



jom imbau pulak saat2 sah jadi milik dia...
ijab dan qabul
.
.
.
.
berdebor2...


02 sep 2011..
xcely tarikh nikah kami ni memang penuh dengan konflik... huhu..
abang aku bangkang sangat tarikh tue..
coz.. isteri dia dijangka due seminggu sebelum tarikh nikah kami...
dia takut kelam kabut.. lgpun dia satu2nya anak lelaki dalam family aku.
tapi semua dah setuju dengan tarikh tue.. pasal sekali ngan cuti raya..
nak jadi cerita..
oleh kerana abang aku tu dok bising2... kan dah jd doa..
anak buah aku lahir pada tarikh sama kami nikah..
tengah ari dia lahir..
malamnya kami nikah..
dan uniknya lagi.. kami pengantin terakhir yang di nikahkah oleh tok kadi tue..
pukul 10.30 malam..
hambik ko... tok kadi bz giler arituh.. 
ade 9 pengantin kot yg dia nikahkan aritu..
dan tok kadi tu sempoi sangat dan kelakar... 
en.suami cakap..
mujur dia dapat tok kadi tue... hehehe..
Alhamdulillah majlis akad nikah berjalan dengan lancarnya..
dengan sekali lafaz..
syukur...
perasaan masa tue... xtau nak cakap ape...
nebesnya aku.. sampai pucat muka... senyum pun kaku depan kamera..
mesti org kata aku kena paksa kawen.. haha.. 
bukan apa.. aku trauma abang aku dulu nikah sampai 9 kali lafaz baru selesai..
mujur en.suami lafaz dengan tenang..
berkali2 aku pesan.. sebelum akad mohon restu semua orang dulu.. terutama mak..
mintak mak doa bnyak2.. dipermudahkan segala..
saat batal air sembahyang tue... sejuknya tangan dan bibir en.suami..
mesti nebes macam aku..
hahak!


majlis keramaian keesokkan harinya..
3 sep 2011
dan majlis keramaian pihak lelaki
pada 11 sep 2011
selang seminggu.. 



bila imbau kembali... rasa macam tak caya je kann..
en.suami salu tanya..
" betul ke kita dah kawen yang? "
sekejap sangat masa berlalu..
dah nak masuk 9 bulan kami nikah..

hampir 7 bulan berusaha..
kami sekarang bakal jadi umi dan abah...
ALHAMDULILLAH..
akhirnya rezeki itu milik kami jua..
DOakan baby lam perut saya nie sehat sentiasa hendaknya ye..
dan membesar jadi anak yang soleh dan solehah..


sekian dari saya buat anda
ahak! macam retis pulak... kehkeh..


~bubai~

note: 
anak buah yang seusia penikahan kami..
akmal
hihihi


 
Denim Template. Re- Edited by Puan Mell. ALL RIGHT RESERVED.