berita tak semestinyer benar






gud munink.... amboiii.... awai cik sitie arinie... hahaha..... berita owh berita... nak cerita pasal berita nie... senin lepas opis saye tlh d dtgi sekumpulan pegawai farmasi... mule2 kononnyer nak beli produk langsing yg kami jual.. saye merujuk kami padahal saye tade kene mengene pun... bos saye ade 2 company.. satu jual produk langsing bdn... satu lg jd pembekal brgn hospital.. saye keje ngan company pembekal hospital tue... tp due2 company nie dok lam 1 opis... saye pun salu bantu company lg 1 tue.. pasal saye tade keje knnn... hehe... ok la.. berbalik pd cerita pegawai parmasi tu... mule2 2 3 org jer dtg.. tetiba mkin lame mkin ramai.. sampai penoh la opis tu dgn dorg.... pastu... mule press dtg... ntv7... harian metro... rtm... pelik la saye ngn mis yong... padahal pegawai parmasi tu cume ckp nak cek sample pasal ade org komplen salah satu produk ade racun... mujur... ade alfred.. salesman kat situ.. salu die jrg ade opis... die lar bincang2 ngan pegawai2 tue... dorg ade la tanye saye.. tp awal2 lg saye dah ckp.. saye bukan under company tue... jd saye tak disoal...

dipendekkan cite ( mlas nak taip benanyer.. tp nak jgk wat entri... hahaha ) lepas dorg soal2 mis yong ngan alfred.. pasal dorg keje under company tue... brg2 tu semua pun dorg angkut... padahal mule2 td ckp cume nak sample.. sample ape law camtu... boleh pulak pggil press...

tp... yg buat saye dah tak percaye kan berita nie.... ape yg dorg rakam kn mase kejadian langsung tak same ngan berita yang dorg paparkan... sungguh! dtg amik gambar... rakam... pastu pandai wat cerita palsu... huh! nak tahu... tergelak saye tengok buletin utama tv3. padahal tv3 xdtg pun.. mungkin amik dr ntv7.. kn 1 company dorg.. ade ke die ckp pemilik premis di tahan.. berusia  40 an pulak tue... nampak beno tipunyer... bos saye bru awal 30 an... n langsung tak ditahan.,... tu tv3... belum lg harian metro... pandai je ckp produk tu bawak pd kematian ... padahal terang2 pegawai parmasi tu ckp cume kemurungan kalau mkn berlebihan... pastu boleh pulak ckp 2 wanita ditahan utk keterangan... saye ngn mis yong je pun... n saye lgsung tade kene mengene.. pasal wartawan nampak saye gamaknyer... jd buat spekulasi saye pun same.. langsung tak selidik.. banyakkk tipu...


and... saye rase nie semue kje pesaing bos.. pasal.. bile bos jumpe pegawai parmasi tu keesokkan harinya... boleh dorg ckp.. dorg salah sample.. sample yg customer bg tu bukan produk dr kami.. dan dorg boleh ckp.. dorg tak pggil press pun.. huh! habis tu dah siap ade paper kat tgn pun nak ckp ape dpn kamera.. boleh lg kate tak pggl press.. penipuuu..!!!! betul saye geramm.. berita2 kt tv.. kat newspaper.. semua tak leh percaye.. bru saye tahu keje dorg.


teruk kan... kesian bos saye.. dah rugi.. walaupun produk tu tade masalah tp. oleh krn da masuk news.. mesti la sedikit sebanyak org da tak pecaye.. hurmmm...


owh ye... siti nurhaliza pun makn produk tu.. pasal tu kot org jelez ngan bisnes bos.. hahahaha...

kurus ker?

neway.. bos tetap cool.. masih lg senyum cam biase..









k.la... tu je kot... yg penting... saye dah x percaye news lagi.. grrr!




p/s: tahniah bonda nini coz got preggy... huwaaa.... bile la tym saye... huhuhu... tape.. hidup cam biase ye cik sitie. chaiyok!

No comments:

Post a Comment

tengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..