senaman untuk hilangkan mengantuk



adakah anda kadang2 rasa mengantuk.. 
dan tidak bermaya..?

jd.. mari bersenam kejap!

mule2.. tarik nafas dalam2.. jgn lupe lepas.. kang ade yang pg dulu kott.. hahak..

pastu... gerak2kan bahu anda supaya regang sedikit..

kemudian pusingkan tangan ke kiri... ala2 otomen gitu..


ke kanan pulak.... eeyahhh..


now... skrg bergerak dari kiri kekanan..

ulang sebanyak 8 kali.. :p



kekiri balikk..
ulang jgk sebanyak 8 kali..

shake2 bahu anda..

sekarang lakukan secare pantas gerakan2 anda..


ok.. skrg kite rilek sekejap.. jgn push diri anda sangat.. xbaik untuk jantung atau limpa ok..





dah rilekk... anda pasti akan rase mengatuk balik.. ape daa.. xleh jadi nie..

 kite kene buat secare hardcore nih!
bersiap sedie sume..



lets go bebeh!

mule2... cari dinding yg agak2 sesuai..
yang kacak2 sikit rupanya...

lepas tue... dekat kepala kepada dinding tersebut..
dan mulekan..!



ubah posisi...
halakan tengah kepala pulak..
ibarat kan anda  tengah menonyoh  org yg anda benci..

tepuk2 dinding tersebut ibarat anda bermain kompang.. lakukan secare jitu!


atau... anda boleh sambar sapa2 yg ade kat sebelah.. mintak die bantu anda..

gomol beliau sekuat mungkin.. hahahaha.. nie memang korg suke kann... :p


atau boleh mintang tulun die... supaya goyangkan badan anda ... 

okeh... sekarang hadap meje di hadapan anda..
hantuk scare tepat ke ats meja..
sile tanggalkan kacamata atau contek len dulu okeh!


atau.. anda boleh mnggunakan sebarang ojek di sekeliling anda.. sebagai alat membantu


okeh! 
saya rasa lega sekarang!
miahahahak!


p/s ; kalau anda rasa bosan lakukan seorg diri..
anda boleh ajak rakan2 anda untuk lakukan secara berjamaah..

atau partner anda secare berduet... 




~ selamat mencuba~

Rahsia Kasih Sayang Pasangan Mengikut Bulan Kelahiran





JANUARI
· Mudah jatuh cinta
· Mudah melupakan perasaan cinta terhadap org yang dicintai sekiranya dikhianati
· Sukar setia
· Pandai mengambil hati tp mudah melukai pasangan.
· Selalu berdiam diri ketika bertemu dgn pasangannya.
· Bersikap romantik tetapi tdk pndai menunjuk
· Sikap cemburu tinggi terhadap pasangan
· Bakal jd bapa atau ibu yg penyayang


FEBRUARI
· Sukar jatuh cinta tp mudah utk dikhianati
· Hormat pd pasangan
· Suka memikat pasangan
· Jujur dan berterus terang dlm perhubungan
· Sentiasa nekad utk bersama dengan pasangannya
· Sngat romantik
· Selalu menjaga hati pasangan
· Amat menjaga penampilan

MAC
· Mudah menawan hati pasangan
· Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya
· Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati
· Sangat baik dlm perhubungan
· Amat sukar melupakan pasangan yg dicintai
· Perasaan cemburu yg minimum
· Sgt manja dan sering ingin dimanjai pasangannya
· Mudah memilih pasangan tanpa berfikiran waras
· Sentiasa mengharapkan keistimewaan drp pasangan
· Berprasangka terhadap pasangan

APRIL
· Memendam perasaan
· Malu meluahkan isi hati
· Ingin diberi perhatian
· Cemburu dlm perhubungan
· Kesetiaan teguh dalam perhubungan
· Emosi cepat terusik dan mudah terluka
· Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk
· Romantik
· Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai
· Sukar berlaku curang
· Kebanyakan org yg lahir dlm bulan ini blh dianggap “hamba cinta” spt Laila, Juliet, Siti Zulaikha

MEI
· Mudah jatuh cinta
· Jujur dlm perhubungan
· Pandai menarik hati pasangan
· Perasaan cinta mendalam
· Mudah dipujuk
· Mudah menerima cinta
· Pilihan yg tepat dalam pasangan
· Nekad utk menjaga hubungan yg baik
· Bukan queen control/king control
· Suka mengangankan sesuatu yg indah bersama pasangan
· Sentiasa dahagakan kasih sayang
· Ambil berat dlm menjaga perhubungan

JUN
· Pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan.
· Sukar melukai dan memahami hati pasangan
· Mudah jatuh hati terlalu memilih
· Cerewet dlm perhubungan
· Selalu beremosi
· Mudah merajuk dan mudah dipujuk
· Cepat rasa bosan dlm percintaan
· Kurang yakin dlm perhubungan
· Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan org
· Bakal menjadi ibu yg baik
· Dahagakan pujian drp pasangan

JULAI
· Suka didampingi pasangan
· Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan
· Mudah dipujuk dan berterus terang
· Menghargai kesetiaan pasangan
· Mengambil berat dan mengasihi pasangan
· Suka merajuk dan dipujuk
· Setia terhadap pasangan
· Suka mendengar dan tidak suka membantah
· Cemburu terhadap pasangan

OGOS
· Tidak serius dalam perhubungan
· Mengambil mudah dlm perhubungan
· Kesetiaan diragui
· Pandai memujuk pasangan
· Suka memimpin pasangan
· Romantic, pengasih dan penyayang
· Kelam kabut dlm perhubungan
· Sering bertukar pasangan
· Sukar mencari pilihan yg tepat
· Sngat sensitive dan cemburu tahap maksimum
· Mudah meluahkan kata cinta terhadap sesiapa yg berkenaan

SEPTEMBER
· Bersopan santun dlm perhubungan
· Bertolak ansur dlm pasangan
· Suka mengkritik pasangan
· Sangat prihatin terhadap pasangan
· Sangat sensitive dan emosi
· Pandai memahami pasangan
· Kurang menunjukkan perasaannya terhadap pasangan
· Amat memilih pasangan
· Sukar melupakan sekiranya hati terluka
· Mudah simpati dengan perasaan dan masalah pasangan

OKTOBER
· Suka berkomunikasi dengan pasangan
· Sopan terhadap pasangan
· Jujur dan jarang berpura-pura
· Mudah terluka hati
· Sukar menerima pandangan pasangan
· Emosi yg mudah terusik
· Pengasih dan penyayang terhadap pasangan
· Terlalu cemburu
· Romantik
· Memahami pasangan

NOVEMBER
· Banyak helah
· Cermat dan teliti dlm perhubungan
· Amat berahsia
· Degil
· Tidak suka dikongkong
· Mudah ambil berat
· Tidak menghargai perhubungan
· Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan
· Kurang menghargai pasangan dan hal-hal cinta
· Kurang bersama dengan pasangan

DISEMBER
· Pemurah terhadap pasangan
· Mudah jatuh cinta dlm masa yg sama
· Tergesa-gesa dalam perhubungan
· Suka didampingi oleh pasangan
· Benci dikongkong
· Berbakat utk kahwin lebih dr satu ( utk lelaki )
· Suka mempengaruhi pasangan
· Curang dalam percintaan
· Kurang bekerjasama dlm pasangan
· Selalu cuba utk mencari pasangan baru
· Mudah menipu dan tidak jujur terhadap pasangan.

note : ini adalah sekadar bacaan ringan.. tolong jgn terlalu taksub!! 
...aku hargai la pasangan aku dan perhubungan suci ini... ceewahhh...
auta je mende nie semue... :p


~cilok dr belog org ~ Penpatah 

Being ma self..



pes at all.. nak mohon penukaran bahasa dari saye ke aku.. hahak.. xcely aku lbh selesa guna bahasa aku dr saye.. ibarat diari gitu.. :p jgn risau.. sometimes law aku rase nak mengedik aku bahase diri i, nak mengcute2 aku bahase diri saye pu;ak.. haha.. so, harap korang2 tidak mengisahkan diri.. bukan ape, setelah aku pikir2kan ini ruang aku untuk berkarya kan.. cehhh... berkarya la pulakk... tade2.. hanya untuk share perkare yg berlaku pada aku dan juge mende yg berlaku di sekeliling aku..  
aku rase tade sape yg kenal aku secare dekat kat sini kan.. even puan ratna pun.. yang kenal aku mgkin
 kak liza yang curi2 sekodeng belog aku nie.. hahak.. die jer org yg aku kenal secare nyata tahu tentang kewujudan belog aku nie.. 
so aku nak korang kenal aku secare dekat.. dekat kat lappy korang tue.. :p

~tentang aku~

aku nie cool orangnyer... 
hahak.. 

sometym pelupa org nye.. errk.. salunyer lar... wahh.. bezday en.hubby da nak dekat nie.. aku takut aku lupe... aku ingat bezday die.. yg aku tak ingat tarikh yg hari2 kite lalui nie.. hahak..
tape aku akan pastikan aku ingat utk suami tersayang... 


aku nie cemerkap.. lalai pun ade.. aku salu lupe kat mane aku ltak barg2.. baru2 nie aku hilangkan broadband   en. hubby.. mujur die xmngamuk.. huhu..
die jus geleng pale.. 
n cakap..
" ape la abang nak wat ngan sayang nie.. cubela jgn lalai syg.. "

adehhh... terase bersalah nye aku..... tolonglah...huhu..

aku.. suke kan kedamaian.. aku ta suke gaduh2.. 

jd .. bile ade org cri gado ngan aku.. salunyer aku akan diam.. dan diam adalah senjata yg pling hebat!

aku suke makan! hohoho..


okehh........... sebenarnyer aku tade motif nak wat entry... hahaha


jap2.. korang tengok tak rancangan SAFIYYA kat TV9 tu... ahad lepas.
ade cite sal blogger popular tau.. ade can tak aku jd cam tue..
hahahaahak!

nie blogger tue.. i bet korg semue kenal la kannn...
 dan 

tu je yang aku pasan... tp yg aku tau due2 org tu santik.. bijak... jd dorg mudah di sukai kan..
aku pulak comot ... bijak sikit2..
tp di dunia nyata aku amat di sukai..
 pasan! haha..
aku idak la berangan jd cm dorg tue.. cume aku tak sngke lak leh sampai dapat award bagai law ade blog.. patut msg2 nak ber belog skrg..
wat pengetahuan semua2 yg di luar sana.... aku buat belog pasal aku suku tengok belog yg ciyut2 tue.. so aku nak eksplore.. cehh.. kemain lagikkk...
aku nak share mende pun aku xtau.. aku nie lbh suke pendam lam ati dr luah2.. sikit2 boleh la kott..
tapi... aku harap korang yg bace tue xkesah la an...
aku pun xkesah law korg xbace...
ye a... sape la aku nie... ( tacing la pulakk.. )
hahaha..


one more..
aku mmg jenis happy go to laki..
hahahaak..


 im just try be my real me...


nanti aku cite lg k... erk.. kott lar... nie lg 1 sifat aku..
aku law cite ape2 salu xabis..
n salu jgk org tggu2 ape yg aku nak smbung cite.. last2 aku wat mende lain.. atau aku cite mende lain..
hgga tertanya2 org2 yg mendengar..
kawan2 aku n en.hubby salu bengkek ngan sifat aku nie..
xcely... bukan aku tanak smbung cite... tp cite yg nak aku sambung tue aku lupe..
hahaha
mcm skrg.. aku nak wat entry lain sebenarnyer.. tp aku lupe mende yg aku nak tayip..
jd.. aku merapu2 aje..
harap maap!



ok..


c~yaa

ngantokk...

kesah kualiti sebatang pensel..

kesah 5 Kualiti Pensil

Adi Melihat Neneknya sedang asyik menulis lalu Adi bertanya, "Nenek sedang menulis apa?"

Mendengar pertanyaan cucunya, sang Nenek berhenti menulis lalu berkata, "Adi cucuku, sebenarnya nenek sedang menulis tentang Adi. Namun ada yang lebih penting dari isi tulisan Nenek ini, iaitu tentang pensil yang sedang Nenek pakai. Nenek berharap Adi dapat menjadi seperti pensil ini ketika besar nanti."

"Apa maksud Nenek Adi harus menjadi seperti sebatang pensil? Lagipun pensil itu biasa saja, sama seperti pensil lain," jawab Adi dengan bingung.

Nenek tersenyum dan menjawab, "Itu semua bergantung bagaimana Adi melihat pensil ini. Tahukah cucuku, Adi, bahawa sebenarnya pensil ini mempunyai 5 kualiti yang boleh membantu adi  tenang dalam menjalani hidup."

"bolehkah nenek perjelaskan dgn lebih detail?" pinta Adi

"Tentu saja Adi," jawab Nenek dengan penuh kasih

"Kualiti pertama, pensil dapat mengingatkanmu bahawa kamu boleh melakukan hal yang hebat dalam hidup ini. seperti sebatang pensil ketika menulis, kamu jangan lupa ada tangan yang selalu membimbing langkahmu dalam hidup ini. iaitu ALLAH, DIA akan selalu membimbing kita menurut kehendakNya".

"Kualiti kedua, dalam proses menulis, kita kadang2 beberapa kali berhenti menulis dan menggunakan rautan untuk menajamkan kembali pensil yang kita pakai. Rautan itu pasti akan membuat pensil menderita. Tapi setelah proses meraut selesai, pensil itu akan mendapatkan ketajamannya kembali. Begitu juga denganmu, dalam hidup ini kamu harus berani menerima penderitaan dan kesusahan, kerana itulah yang akan membuatmu menjadi orang yang lebih baik".

"Kualiti ketiga, pensil selalu memberikan kita kesempatan untuk mengunakan pemadam, untuk memperbaiki kata-kata yang salah. Oleh kerana itu memperbaiki kesalahan kita dalam hidup ini, bukanlah hal yang tidak baik. Ia membantu kita untuk tetap berada pada jalan yang benar".

"Kualiti keempat, bahagian yang paling penting dari sebatang pensil bukanlah bahagian luarnya, melainkan arang yang ada di dalam sebatang pensil. Oleh sebab itu, selalulah berhati-hati dan menyedari hal-hal di dalam dirimu".

"Kualiti kelima,  sebatang pensil selalu meninggalkan tanda/goresan. Seperti juga Adi, kamu harus sedar kadang2 apapun yang kamu lakukan dalam hidup ini akan meninggalkan kesan. Oleh itu selalulah berhati-hati dan sedar terhadap semua tindakan".

"bagaimana Adi?  pahm apa yang Nenek cuba sampaikan?"

"paham Nek, Adi bangga ada Nenek yang hebat dan bijak seperti nenek."

Begitu banyak hal dalam kehidupan kita yang memberi pengajaran hidup tanpa kita sedari dan punya nilai-nilai yang berguna bagi kita. Semoga memberikan manfaat...


~enjoy ur reading~

kesah batu 14, puchong

Assalamualaikum semua...
apa kabar anda2 di luar sana..
hahaha.. bajet retis je kan
okeh semua.. siap sedie..
.arini saye nak berkesah pasai tmpat baru saye nie.. erk.. baru ker? dah dekat 3 taun kot.. dok berdekatan  sini.. hahaha..
saye mule2 kenal tmpat nie mase dok tgh bercintot ngn suami saye lar.. dulu.. xpenah lgsung jejak kaki kat puchong ni wok.. name puchong pun xtau..
pes jejak kaki.. mase en.suami bawak dtg jupe mak die.. tetibe lak tue.. ingat lagi..uihhh.. mane leh lupe kn... mase tue.. saye bawu blik keje.. tetibe die ade dpn postgate apartment saye..
dgn bersahaja.. die ckp..
" siap la.. abang nak bawak g satu tmpat nie.. " 
saye yg dlm keadaan terkujat.. 
kemain terkial2 bersiap.. dahla saye nie jnis  cemerkap..
kelam kabut la dibuatnyer..
pastu.. die col kate pakai sopan2.. ati dah cuak nie.. cm ade yg xkene je nie..
rase2 mcm tau die nak bawak kemane.. hahaha..
ape lagik.. bersiap la dgn ayunyer... 
:p
okeh2... malas nak cite secare detail.. kang korang nyampah lak bace kn.. kn..
sot story.. sampai lah kat puchong btu 14 nie.. tp alamat rumah btu 13 1/2.. dekat2 la tue.. hehe
maka.. di sini lah permulaan idup baru saye..
mse bercintot tue.. en.bf asik2 dok suruh saye pindah ke puchong.. saye mmg sayg nak tgglkn sg.way tu..
mane tak nyer.. dr pes saye smpai k.l.. kt situ la saye duduk.. 
nak tau.. bile die dpt tau kakak saye nak bli umah.. kelam kabut die cr umah area puchong.. saye dok ngan kakak saye tym tue..
nak jd rezeki.. die dapat jgk  jupe rumah yg kakak saye berkenan.. 
demi die.. saye pndah.. mujur kakak saye bekenan rumah tue.. law x mungkin lain coraknyer kisah idup saye nie kottt..
amboiii..
 bejela2 lak penerangan..
 yang sebenarnyer saye nak cite sal kwasan perumahan tempat saye dok skrg nie.. hehee..
saye sukekan pekan kecil nie.. seyez.. 
saye sukekan keharmonian org2 kg kat sini.. kg kott.. pasal org pgil sini kg.pasir..
kat sini.. saye tgok mcm2 xtvt tuk anak2 mude..
xmcm kg saye kat perak tue.. mgkin tade org nak hendel kott..

kat sini..
 en.suami ahli persatuan kompang.. dulu die ketua.. tp ltk jawatan.. pasal kdg2 die bz.. xdpt attend bnyk majlis..
so.. die jd ahli aje lah.. saye terkejut mule2 en.suami bawak tmpat die salu lepak.. ianya hanyalah sebuah warung kecik.. tp yg istimewanyer.. kat situ ade satu whiteboard.. yg ade tulis jadual persatuan kompang dorg..
jd org kg.. atau sape yg nak tmpah.. mmg kene bgtau awal2.. wahh.. x sangke la saye hebat jgk dorg nie..
kdg2 tue jemputan jauh2..sampai ke trganu.. melaka.. selangor jgn ckp la.. merate2..
persembahan dorg memang mamtap.. saye selalu teruje bile tengok dorg wat persembahan.. mgkin pasal en.suami turut serta kott.. hahaha..
nak tau.. mase majlis kawen kiteorg.. pihak lelaki lar..
en.suami turun padang jugak main kompang tuk diri sendiri.. ape la kan.. hahah..


pastu..
kat sini pun ade persatuan bola sepak.. yang nie pun en.suami turut srta.. kt kg nie ade 2 team.. satunya tem KS Waja.. satunyer lagi team VETERAN.. padahal ahli nyer tetap org yg same.. haha.. saye pun xpaham.
tiap2 mggu ade je lawan ngan mane2 team.. ade jgk dorg menang.. ade jgk dorg kalah.. kalau ade lawan bola.. en.suami akan bawak saye.. n saye dpt tgok org lawan bola live tau.. hahak..
team bola dorg nie pun.. merate2 dorg pg.. n tiap kali menang akan ade makan besar,, tue yg saye suke.. hohohoho..


then.. ade lg.. 
hahak..
bace la weyh...
i ngah mud rajin nak menaip nie tau...
u ols kene bace jgk.. 
tade tidak2..
;p
badmintonn..
ya..... itu lah die... yang nie mmg wajib bg en.suami.. law bola ker.. kompang ker.. die leh skip tuk saye.. tp badminton mmg xleh.. nie passion die.. tiap malam mggu wajib bg die main badminton..
mcm malam.. cehh.. tgal minik sorg2.. tape lah.. saye xpenah halang pun.. jnji die sehat..
sebenarnyer en.suami nie dulu keje shift.. jd jrg dpt wat xtvt yg die suke..
sejak keje baru nie... yg waktunyer normal cam org lain.. ape lg.. xcited la lepas demdam yg ber taun2 tue..  hahaha..

 ok lah.. penat bebel sorg.. ntah korg bace ke tak... 
suke kottt law korg bace..
law tak.. i bce sorg2 lar... nie belog i pe.. sape lg nak bce law tuan belog sendirik..
hahahah..


sape yg dah bace tue masih la ek.. sonok kn asah minda membace anda...
:p


p/s: td pg pasar malam batu 14.. tiap mggu pg.. hehe..

nanti saye letak gmbo.. nyampah.. line lemmmmm betol.
uh!
 lappy lak wat hal.. hang jep.. nak rase kene bling ke dinding kott...
grrrr....


okeh.. 
~cyaa~



kot ade typo.. abaikan ye.. xyah pening2 cri kamus xpot lak..
:p

kesah anak-buah saye...



salam jumaat sidang hadirin yang dihormati.. yang membace blog ini... di tengah ari yang mulia ini..
saye ingin bercerita cikit lar tentang anak2 menakan saye nie... 
marilah membacenyer..
peacee....

okeh2...
mlm semalam disaat saye tgah bermalas2an... tibe2. . i.. i.. love like a love song baby.. bunyi msg dr hp saye..
tettt... ingat kot msg dr hubby coz die ot smlm.. rupe2nyer dari kakak saye..
beliau mms gambar anak buah saye..

hannah  dan cute akmal

buat pengetahuan semue.. saye belum penah lg jupe c kecik tue.. akmal.. huhu..
guess wat.. bezday die same ngan ari nikah kite org..
xcely..
die telah dilahirkan kedunia pada pagi hari pernikahan kiteorang..
akmal anak satu2nyer abang saye..
tu doa abang saye la tue... mase nak tetap tarikh nikah tue..
mule2 kate ok..
pastu dok bising2 kate nanti anak die lahir tym kiteotg nikah..
padahal ikut due.. awal seminggu dr tarikh kiteorg nikah tue..
tup2.. masin mulut pak die.. lahirlah die same ari ngan nikah kiteorg..
huhuhu

lpas majlis memang nak g tgok anak die..
tapi.. kene kuning.. xdpt tengok.. 
tiap kali balik kg pun xdpt jupe...
ade je mende mghalang..
jd.. sampai skrg saye belum berkesempatan nak jupe anak buah baru saye tue...
cute kan.. bijik mcm muke pak die ngn abang sepupu die.. amirul salman..

hannah n mirul kecik2 dulu..


amirul salman + amyliana zulaika
anak kakak no 3

nurhannah
anak kakak no 2

muhd danial akmal
anak my only abang.


gg  takdak.. hahak

saye paling rapat ngan hannah.. pasal dr kecik saye yg salu jage die.. mase mak die lam pantang.. n she so cute... haha.. tengok la die yg botak tue... haha
dah beso2 nie.. dah darjah 3..
kemain mulut die.. cott cett cott cett..
mulut bising.. 
penah mak die cili mulut die pasai die repot kat cikgu die mak die kate cikgu masak xsedap..
hahaha..
kalau saye blik kg.. msti die dtg umah opah die coz nak tido ngan makcu die nie.. walaupun pakcu die ade.. 
hihik!

amirul salman.. skrg dah darjah enam..
serius sikit c abang nie...
tp amat sygkan adik die.. jgn la sape2 nak buli adik die.. 
skrg beljo kat tahfiz..
sejuk ati..
cuti sekolah ritu tipon die..
saye tanyer.. abang wat ape..
die jawap..
abang tgah bace quran tadi..
huhuhu... 
alhamdulillah..
die dah boleh hafal surah yassin..


amyliana zulaika
perghh.. name cam retis kan..
pnjg2 ..
last pggil ika..
hehe
ika nie teramat la manje nye.. sikit2 nanes..
darjah 1 skrg.. keciknyer la aih die nie..
xmacam darjah 1.. bebnding kak hannah die yg tinggi tue..
ika ngan makcu..



ape pun saye teramat rindu kan mereka semua..
bile la dapat blik kg.. penah jgk nak blik kg sorg.. tp hubby xbg..
yelar.. skrg saye tggjawap die kan..
hubby ckp nak blik tu bia la lame2 sikit.. takat blik 2 ari.. wat penat jer.. 
dorg pun xpuas lpas rindu kt makcu yg sorg nie..
huhuhu


mak.. ari2 tanyer...
xnak blik kg ker... makkkk... adik nak blik lar... rindu makkk...

opah dan ika..

rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....








ika tanak tengok kamera eaa...




itulah sebahagian hidup saye..

!!terima kasih sudi membaca!!


~~ cyaa ~~

p/s : mood nak renovate blog masih ade kotttt.... hahak..

tetttt....... in Progress.....



salam.. n heeyoo... dats rite! ma blog in progress.. tgah modipait blog.. hihi...  maaf atas kesulitan anda.. erk sulit kan... saye rase cam blog saye tersembunyi pulak.. cr kat google xdapat pung... huhuhu..


erkkk.. Pn. Leya.. camne saye tau bezday u?.. rasie... hahak.. 
anyway.. dah hampir 5 taun kite kawan kan... 
ta sangke betul..
even..
kite tak penah berjumpe pung kann..
sape sangke perkenalan hanye 
di blog kecil by henpon pulak tue..
sampai ke ari nie kan..
kat situ jgk kite berjodoh2an..
hahaha..
siyesly...
saye rindu zaman2 tue...
tanpe zaman tue kite xkan lalui zaman kite skrg..
hehehe

Hotdates
blog Ekpresiku
Halogeng


by 
maxis portal

tq..
4 bring me this happiness..

ma beloved sporting prens

ma cute hubby ever..


sape kate cinte maya x boleh berjaya..

kami buktinyer

Mell  feat Mr.Pokok
and 
Ratna feat Pyratez

~hee~

nex tym cite lg.. running tymm..

opss.. sebelum lupe..
hepi bezday puan leya..


ur cute blog is ma present to yuuu...
kn kite jauh...
hahahahaha





~cyaa~


sejuta rasa



hati memg teringin brbicara,
mgukir sejuta rasa,
entah duka,
entah suka,
siapa aku, siapa dia,
namun, apakan daya.. 

Tentang rasa..

Biarlah menjadi rahsia..
Rahsia yg ingin ku bawa hgga ke syurga.. 




...pain...


sometimes, i love to walk in da rain,
so nobody can see ma pain..
sometimes, i love to walk in da dark..
So, nobody can see into ma heart..
Sometimes when i smile.. There is a tears behind my eyes..